Kinkalow Cat () I 13 dingen die je moet weten

De Kinkalow-kat is een zeldzaam kattenras dat bekend staat om zijn energieke en speelse persoonlijkheid. Hoewel Kinkalows een relatief nieuw ras zijn, hebben ze de harten van veel kattenliefhebbers gewonnen.

Deze schattige bontbaby is een hybride van twee betoverende katten: de Munchkin en de American Curl.

Omdat zijn Munchkin-ouder het oorspronkelijke dwergkatenras is, is het gemakkelijk te zien waar de kleine Kinkalow zijn schattige grootte erft. Met hun gekrulde oren en kleine gestalte zijn ze een van de meest opvallende kortbenige katten die je tegenkomt.

In tegenstelling tot hun kleine pootjes hebben deze donzige krachtpatsers een machtige aanwezigheid. Kinkalows zijn super aanhankelijke en intelligente kitties met een extravert temperament. Ze zijn uitzonderlijke huisdieren.

Maar als u een Kinkalow wilt verwelkomen, zijn er een paar dingen die u moet weten.

In deze gids zullen we enkele fascinerende feiten over de Kinkalow-kat ontdekken. Van goede verzorging en verzorging tot interessante eigenaardigheden en temperament, je kunt hieronder 13 Kinkalow-feiten vinden.

witte kinkalow op trappen

13 dingen om te weten over Kinkalow Cats

Kinkalows zijn kleine en lieve katten die vooral bekend staan om hun liefdevolle persoonlijkheid. Als ze niet met hun favoriete kattenspeeltje spelen, zul je ze waarschijnlijk merken dat ze hun eigenaren door het hele huis volgen.

Als je net zo nieuwsgierig bent als een kat om meer te weten te komen over dit schattige ras, zijn hier enkele interessante feiten over de Kinkalow-kat.

1. Geschiedenis van het Kinkalow Kattenras

De Kinkalow-kat is afkomstig van kruising tussen de Munchkin- en American Curl-rassen in de Verenigde Staten. In het midden van de jaren 1990 koppelde een Amerikaanse fokker genaamd Terri Harris deze schattige katten opzettelijk aan elkaar.

Het primaire doel van het ontwikkelen van Kinkalows was om een ras te bereiken dat de beste kwaliteiten van beide ouderrassen vertoonde. Met de korte benen van de Munchkin en de gekrulde oren van de American Curl heeft de Kinkalow zoals verwacht zeker schattige kenmerken van beide ouderrassen geërfd.

2. Kinkalow Naam Oorsprong

Benieuwd naar de inspiratie rond de naam van de Kinkalow-kat? De mogelijke oorsprong van de rasnaam komt van een van de eerste kittens die Terri Harris ontwikkelde.

De schattige bontbaby kreeg de naam Munchkinlanes Kinkalow Louie. Het is waarschijnlijk dat ‘Kinkalow’ betrekking heeft op de knik in de oren van de kat en dat hun kleine gestalte hen laag bij de grond houdt.

grijs tabby kinkalow

3. Kinkalow Kattenras Kenmerken

Als je naar een Kinkalow-kat kijkt, is de schattige gelijkenis van zijn ouderrassen onmiskenbaar. Net als hun dwergras Munchkin-ouder, hebben Kinkalows korte benen met een lang lichaam.

Van hun American Curl-erfgoed hebben de meeste Kinkalows schattige krullende oren. Hun oren zijn recht in de vroege stadia, maar beginnen in verschillende mate te krullen naarmate ze groeien. Sommige Kinkalows ontwikkelen echter geen gekrulde oren.

Over het algemeen heeft de Kinkalow een gespierde en atletische bouw met een tijgervormige kop. Zoals de meeste dwergkatten hebben ze oogverblindende afgeronde ogen. Kinkalows hebben lange, slanke staarten die bijdragen aan hun elegante uiterlijk.

De middellange vacht van Kinkalows is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Je vindt ze in opvallende vachtpatronen en kleuren zoals wit, oranje, zwart, tabby, crème, grijs en calico.

Kinkalows zijn kleine katten met een gemiddelde lengte van zeven tot acht centimeter. Gemiddeld wegen deze schattige huisdieren ongeveer drie tot zeven pond.

4. Kinkalow Katten persoonlijkheid

De Kinkalow is een zeldzaam kattenras dat kort is op benen, maar groot op persoonlijkheid. Ze hebben een aanhankelijk, speels en rustig temperament. Deze donzige metgezellen zijn sociaal, enthousiast om te behagen en houden ervan om in de buurt van hun geliefden te zijn.

Kinkalows zijn liefdevolle en energieke katten die graag op de bank knuffelen en op topsnelheid van kamer naar kamer rennen. Ze staan ook bekend om hun intelligentie, dus je hebt wat strategisch speelgoed voor huisdieren nodig om ze mentaal gestimuleerd te houden.

Deze schattige katten kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren en ze kunnen gemakkelijk door hun huizen navigeren. Over het algemeen is de Kinkalow een goedhartige bal van schattige energie.

grijze kinkalow

5. Het ideale huis van een Kinkalow

Kinkalows zijn aanhankelijke katachtigen die geschikt zijn voor elk kattenminnend gezin. Met hun plezierige energie zijn ze een uitstekende keuze voor mensen met jongere kinderen.

Omdat Kinkalows relatief onderhoudsarme katten zijn, zijn ze ook geschikt voor ouders die voor het eerst een huisdier hebben. Deze schattige kitties zullen echter verharen en zijn niet allergeenvriendelijk.

Als u dus allergisch bent voor haar van huisdieren, zou dit ras niet de beste keuze zijn. Als u op zoek bent naar een meer allergievriendelijke katachtige, bekijk dan deze gids over hypoallergene kattenrassen.

6. Kinkalows doen het goed met andere huisdieren

Kinkalows kunnen soepel overweg met iedereen, inclusief huisdieren. Omdat Kinkalows zorgzame katten zijn die graag spelen, doen ze het goed met andere dieren.

Het verwelkomen van een Kinkalow in een huis met andere huisdieren is ook gunstig voor socialisatie. Door je Kinkalow kennis te laten maken met andere katten en honden, zullen ze meer vertrouwen, zelfverzekerdheid en goed opgevoed worden.

En als je een paar harige vrienden in de buurt hebt, krijg je kleine Kinkalow een extra uitlaatklep voor hun hoge energie. Ze staan bekend om hun hondachtige eigenschappen, dus wees niet gealarmeerd als je ze met je pup hebt zien rondrennen.

grijs en wit kinkalow

7. Een Kinkalow verzorgen

Als het gaat om verzorging, zijn Kinkalows een onderhoudsarm ras. Om je Kinkalow gezond en gelukkig te houden, moet je hun zijdezachte vachten wekelijks borstelen met een kattenborstel van hoge kwaliteit.

Omdat Kinkalows langharige katten zijn en behoorlijk wat verharen, zal consistent borstelen de extra vacht verwijderen en het haar rond het huis minimaliseren. Als je een superactieve kat hebt, kan frequenter borstelen nodig zijn.

Hoewel katten bekend staan om hun indrukwekkende zelfreinigende vermogen, is er nog steeds wat puin achtergebleven. Voor een pluche en glanzende Kinkalow-vacht moet je ze regelmatig baden om overtollige huidschilfers te verwijderen.

U kunt uw kat een paar keer per jaar wassen en wanneer dat nodig is. Het National Cat Groomers Institute of America beveelt eens in de vier tot zes weken een bad aan.

De meeste katten staan bekend om hun afkeer van nat worden. Je kunt de badtijd aangenamer maken door ze te laten spelen met huisdiervriendelijk badspeelgoed.

Zoals de meeste katten met schattige gekrulde oren, hebben Kinkalows een hoger risico op het ontwikkelen van een opeenhoping van oorsmeer en oorinfecties.

Om het risico op oorproblemen te verminderen, moet u hun oren regelmatig reinigen met een wattenstaafje en een reiniger van superieure kwaliteit. Het is het beste om uw lokale dierenarts te raadplegen bij het beslissen over oorreinigingsproducten.

Hoewel katten genieten van hun zelfverzorgingsroutines, brengen Kinkalows graag tijd door met hun eigenaren. Een goede verzorgingsroutine zal hen zowel gewilde aandacht als de nodige gezondheidszorg bieden.

8. Voeding en voedingsbehoeften

Over het algemeen hebben Kinkalows gezonde eetgewoonten en hun kleine frame zorgt alleen voor een gezond lichaamsgewicht. Deze schattige katten hebben geen specifieke dieetwensen.

Maar u moet ze voorzien van kattenvoer van hoge kwaliteit om hun huid, vacht en gewicht in de beste omstandigheden te houden.

Bovendien heeft uw Kinkalow-kat verschillende soorten en hoeveelheden voedsel nodig gedurende de verschillende levensfasen. Het is altijd het beste om uw dierenarts te raadplegen voordat u het dieet van uw dierbare huisdier vaststelt of verandert.

gember kinkalow

9. De levensverwachting van een Kinkalow

Kinkalows leven een relatief lang leven met een gemiddelde levensduur van 12 tot 15 jaar. Verschillende factoren beïnvloeden de jaren van een kat, zoals voldoende gezondheidszorg en hun leefomgeving.

Voor meer informatie over de levensduur van katten, bekijk deze gids over de factoren die van invloed zijn op hoe lang katten leven.

10. Mogelijke gezondheidsproblemen met Kinkalows

De Kinkalow is een langlevende kat met weinig veel voorkomende gezondheidsproblemen. Maar zoals de meeste dwergkatten hebben ze een hoog risico op spinale verwondingen vanwege de lengte van hun lichaam ten opzichte van hun beenlengte.

Het is van vitaal belang om goed op hun ruggezondheid te letten voor tekenen van pijn of tederheid van uw kat. Andere gezondheidsproblemen zijn oorinfecties als gevolg van hun gekrulde oren.

Als u mogelijke tekenen van ongemak opmerkt, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts.

donkergrijs tabby kinkalow

11. Oefening en training van een Kinkalow

Kinkalows staan bekend om hun intelligentie en speelse persoonlijkheid. Ze hebben regelmatig spel en speelgoed nodig dat vaardigheid en strategie vereist om hen mentaal gestimuleerd te houden.

Omdat ze graag tijd doorbrengen met hun eigenaren, wordt het aanbevolen om quality time met uw huisdier door te brengen.

Omdat Kinkalows helder en energiek zijn, zijn ze matig gemakkelijk te trainen. Van het leren van trucs tot het stellen van grenzen voor het krabben van meubels, Kinkalows zijn van jongs af aan trainbaar.

12. Kinkalow Ras erkenning

De Kinkalow is een opvallende katachtige die populair werd in de late jaren 1990 toen het de status van experimenteel ras kreeg van The International Cat Association. Bovendien wordt het ras erkend door de Dwarf Cat Association.

crème kinkalow

13. Hoeveel kost een Kinkalow-kat?

Omdat Kinkalows zeldzame katten zijn met veel bewonderenswaardige eigenschappen, zijn ze niet goedkoop. De kosten van een Kinkalow zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de specifieke fokkers, uw locatie en de vraag en aanbod van Kinkalows tijdens de specifieke periode.

Je kunt verwachten dat je een aardige cent betaalt voor deze charmante katachtigen. Gemiddeld kosten Kinkalows ongeveer $ 2.000 van een gerenommeerde fokker. Omdat Kinkalows opmerkelijke en zeldzame katten zijn, zul je dit designerras niet gemakkelijk vinden in asielen.

bruine en zwarte kinkalow

Laatste gedachten over de schattige Kinkalow-kat

Kinkalows zijn aanhankelijke, intelligente en energieke katten die de perfecte aanvulling zouden zijn op elk kattenminnend gezin. Het enige dat je nodig hebt om deze harige katachtige gelukkig te houden, is regelmatige verzorging, routinematige dierenartsbezoeken en dagelijkse speeltijd.

Wat Kinkalows misschien missen aan benen, maken ze zeker goed met hun charmante persoonlijkheid. Over het algemeen hebben Kinkalows een schattige houding die ideaal is voor huizen met jongere kinderen en andere huisdieren.

Als je klaar bent om een knuffelige Kinkalow in je huis te verwelkomen, heb je een naam nodig die past bij hun betoverende uiterlijk. Voor wat naamgevingsinspiratie, bekijk deze gids over schattige kattennamen.

witte kinkalow

Deze Kinkalow cat post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je doorklikt en een aankoop doet, ik hoogstwaarschijnlijk een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat je het wist.

Opmerking – het was niet gemakkelijk om foto’s van Kinkalow-katten te vinden. Ik vond de meeste foto’s voor dit bericht op Facebook. Zodra een foto op facebook staat, is deze in het publieke domein. Als een van deze kitties echter van jou is, plaats dan gewoon een reactie op dit bericht. Ik zou heel graag een foto credit toevoegen en u voorzien van een backlink naar uw website / facebook pagina etc.