Kleding voor katten: hoe u erachter kunt komen of uw kat het leuk vindt om zich te verkleden

Is het goed voor katten om kleding te dragen? Katten kunnen absoluut kleding dragen en het is onwaarschijnlijk dat ze schade toebrengen – maar willen ze dat wel? Als je, net als ik, dol bent op het idee van je kat uitgedost in schattige kattenkleren, is het soms moeilijk om te weten of je het juiste doet wanneer je je kat probeert te overtuigen om zich aan te kleden.

In deze post zal ik proberen je wat begeleiding te geven om te zien of je kat kan worden overgehaald om kleding te dragen – en dan de kattenoutfits en opties die beschikbaar zijn.

grijze tabby kat in santa hat kerstkleding voor katten

Kleding voor katten: Zal uw kat kleding dragen?

Ja, katten waren niet bedoeld om kleding te dragen – ze komen met bont. Dus als je kat het niet leuk vindt om verkleed te zijn als een goede eigenaar, moet je ze niet maken. Er zijn echter enkele dingen die u kunt doen om te testen of uw kat openstaat voor kattenkleding.

Een belangrijk ding om te onthouden tijdens dit proces is dat katten hun hele lichaam gebruiken om de wereld te verkennen en alles wat hun beweging beperkt, betekent dat ze zich onmiddellijk bedreigd en ongelukkig zullen voelen.

gember kat in kartonnen doos met zwarte vlinderdas
Gelukkig in zijn kartonnen kattenmand!

Het beperken van hun zicht of hun snorharen zal er ook toe leiden dat ze zich kwetsbaar en bedreigd voelen. Wees vooral voorzichtig met hoofduitrusting – een bungelende rendierhoorn die een kat vanuit zijn ooghoeken kan voelen, zal een bedreiging voor je kat voelen.

Katten vertrouwen op hun staart voor evenwicht en om hun gevoelens te communiceren. Het beperken van hun vermogen om hun staart toch te gebruiken, zal onmiddellijk stress veroorzaken en hun evenwicht verstoren en hen mogelijk letsel toebrengen.

⇒ Mis mijn gidsen niet voor de Beste speelgoed voor katten en de Beste Cadeaus voor katten evenals mijn Jaarlijkse Cat Planner om te helpen bij het organiseren van fotomomenten!

Ongelukkige tabby kat met veelkleurige sjaal
Een uitdrukking die zou suggereren dat je kat niet blij is om verkleed te zijn!

De eerste ervaring met kleding voor katten is de sleutel. Houd je eerste poging eenvoudig en comfortabel. Laat het voorwerp in de buurt van uw kat. Laat de kat rondrollen op de kleding van het kattenhuisdier en geef hem een goede snuif.

Laat de kat zijn geur op de kleding van het huisdier voor katten krijgen. Dit zal het helpen om een gevoel van eigendom en acceptatie van het item tot stand te brengen.

Plaats het item vervolgens een paar seconden op de vacht van je katten. De kat moet begrijpen hoe de textuur van de kattenoutfit aanvoelt. Neem deze stappen langzaam en bouw op naar het daadwerkelijk op je kat zetten van het item.

kat en hond met zonnebril met selfie
Hmm ik denk niet dat deze dieren op de een of andere manier echt zijn!

Als je een t-shirt voor katten hebt, begin dan met alleen het hoofd van de kat door het geheel te steken. Als je kat zich comfortabel voelt met deze kleding voor katten, kun je de volgende keer de armgaten proberen.

Zorg voor tal van traktaties voor al deze stappen, zodat de kattenoutfits van je katachtige partner positieve ervaringen hebben.

Bouw langzaam op van je meest eenvoudige item naar complexere kleding voor kattenitems – met behulp van de rol- en snuffel- en lichte aanrakingsbenadering met traktaties en kattenspeelgoed op elk van hen. Zorg ervoor dat geen van de voorwerpen strak of slecht passend is – niets mag de bewegingen van uw kat belemmeren.

⇒ Een nieuwe kat krijgen? Bekijk mijn gids om Hoe zorg je voor een kitten, 6 Beste kitten natvoer Opties en 8 Beste kitten droogvoeropties

witte kat in santa outfit naast kerstmis tRee
Deze poes had een zwaar feestseizoen!

Zodra je kat aangekleed is, is het een goed moment om te spelen. Probeer een verenspeeltje te gebruiken en met je kat te spelen terwijl hij gekleed is. Katten in de speelmodus zijn over het algemeen zelfverzekerder – en spelen betekent dat ze bewegen. Beide kunnen uw kat helpen om comfortabeler kleding te dragen.

Al het bovenstaande, mits correct gedaan, kleding voor katten kan ook zorgen voor een mooie hechtingstijd tussen jou en je favoriete katachtige.

Een schattig klein kitten met paashaasoren zittend naast een mooie stromand gevuld met kleurrijke eieren

Kattenkleding Watch outs:

Als je kat eenmaal “aangekleed” is, laat hem dan niet alleen. Katten in kleding kunnen op elk moment worstelen met het item en zullen het onmiddellijk weg willen hebben.

Katten besteden tot 50% van hun tijd aan het verzorgen van zichzelf. Als de kleding op enigerlei wijze het vermogen van uw kat om zichzelf te verzorgen beperkt, zal deze gestrest raken.

Leuke tabby kat met Halloween pompoen op witte achtergrond

Als uw kat gestrest raakt, verwijder dan het item (s) zo snel mogelijk. Belangrijke tekenen dat uw kat niet blij is met het aankleden zijn onder meer klauwen naar het kledingstuk, uw kat die weigert te bewegen, sissen, ogen die naar achteren of naar de zijkanten rollen en meer.

Het is niet nodig voor een kat om iets te dragen om “warm te blijven”. Zelfs als je kat heel graag een item draagt, zoals een trui of hoodie of een jas, houd ze dan in de gaten, want ze kunnen boven je hoofd hangen. Let vooral op als je kat besluit om een beetje te trainen terwijl hij gekleed is.

⇒ Zin om je kat op pad te krijgen? Bekijk mijn berichten op Is kattenlopen mogelijk?, 7 Beste escape proof kattenharnas Opties 5 Beste drager voor katten keuzes, 14 Beste kattendrager voor autoreizen opties en 4 Top Travel Kattenbak Opties.

Rode kat zittend op het notitieboekje, dollar op de witte achtergrond, Kerstmis, Nieuwjaar
Laat je kat niet klagen over jou – wees vriendelijk!

Als je meerdere katten hebt, kan het aankleden van de ene terwijl de andere “natuurlijk” blijft, aanzienlijke verwarring veroorzaken. Kostuums die bont bedekken, kunnen ook de geur van een kat blokkeren, wat de verwarring veroorzaakt. Inderdaad, de “naakte” katten kunnen vijandig reageren op de verklede kat.

Een handig acroniem om te gebruiken wanneer u uw kat aankleedt, is PET – kan uw kat spelen, eten en naar het toilet gaan in zijn kleding? Als het antwoord op alle drie ja is, dan ben je op de goede weg!

Schattige Calico ras kat liggen in rode kerst outfit

Kleding voor katten: Stage One

Dus als je graag wilt dat je kat zich op zijn gemak voelt om aangekleed te worden, waar begin je dan? Er zijn enkele eenvoudigere kledingopties die zeer geschikt zijn om uw kat te helpen “hogerop te komen” bij het aankleden.

Een van de beste opties om uw kat te laten wennen aan het dragen van kleding is een harnas. Misschien heb je wel een harnas nodig om je kat uit te laten. Tegenwoordig zijn er harnassen verkrijgbaar die verder gaan dan het eenvoudige om bijna op een kattenjas te lijken.

Palmblad Harnas

Op maat gemaakt

Comfortabel, lichtgewicht dubbellaags harnas met heavy-duty klittenband. Perfect voor kittens en volwassenen ook.

Fleece Harnas Vest

Zacht &comfortabel

Wordt geleverd met een D-ring om uw riem gemakkelijk aan te haken, maakt deze met klittenband om de nek en taille vast, zodat het u gemakkelijk en comfortabel is voor uw huisdier.

grijze kat in zeemanpak op geïsoleerde achtergrond
Franse stijl t-shirts voor katten!

De volgende zijn strikjes, bandana’s en sjaals. Kortom, nek dragen voor je kat! Deze zijn minder invasief voor uw kat en beperken zijn beweging niet.

Tartan Strikjes

Schotse Kitty!

Leuke tartan verstelbare breakaway kat / hond / kitten / puppy vlinderdas halsband met bel

5 kleuren beschikbaar (Navy, mosterd, blauw, groen en rood) en 2 maten

Vis Bowtie

Katoenen stof

Boog grootte: Standaard ongeveer 3 “x 2,5” (b x h) Matroos boeg 3 “x3”
• Strikjes zijn afneembaar met elastische lus die op een kraag glijdt
• Kraag 3/8 kraag

En voor slimmere evenementen zou je kunnen investeren in een katten smoking bandana.

Stage Two: Jassen, truien en t-shirts

Als uw kat zich comfortabel voelt met nekkleding, is het misschien tijd om over te gaan op meer stof. In de winter raden dierenartsen katten niet aan om jassen te dragen, tenzij ze zijn geschoren om gezondheids- of verzorgingsredenen of als het extreem koud is.

Als u uw kat echter mee naar buiten neemt, kan het goed zijn dat hij een loszittende waterdichte jas verdraagt om hem tegen regen te beschermen. Een waterdichte jas is een goede plek om te beginnen met deze fase, omdat deze licht en los is. Vergeet niet om het proces te volgen om uw kat eerst vertrouwd te laten raken met het item.

kat die rode jas draagt die op witte achtergrond wordt geïsoleerd

Veel katten houden van dekens – houd hier rekening mee wanneer u items voor uw kat kiest om te dragen. Dekens hebben de neiging om zacht te zijn en beperken de beweging op geen enkele manier – een sleutel om uw kat zich veilig te laten voelen.

Fase drie: Kattenkostuums

De heilige graal! De over the top grappige kattenkleren die ons allemaal doen glimlachen! Van cowboys tot paashazen tot kerstkatten – uitgebreide kostuums voor katten zijn tegenwoordig gemakkelijk verkrijgbaar!

Dit zal je moeilijkste uitdaging zijn, omdat veel van deze items behoorlijk uitgebreid kunnen zijn. Maar wees voorzichtig, want ze kunnen enkele van de regels overtreden om de bewegingen van uw kat te beperken die ik hierboven noemde.

Overweeg om items zoals capes te kopen die alleen rond de nek van uw kat hoeven te hechten, maar nog steeds de “look” van extra dekking bieden

Leprechuan Kattenhoed

Pet Safe Acryl Garen

Hoe fantastisch is deze gehaakte Ierse hoed die perfect is voor het vieren van St Patrick’s Day? Zacht & comfortabel voor je kat.

Franse Baret Hoed &Sjaal

Gemaakt van acrylgaren

Verkrijgbaar in 3 maten, allemaal in lila. Aangepaste maatvoering is beschikbaar.

Kat Sombrero

Huisdiervriendelijk acrylgaren

Speciaal ontworpen voor katten met oorgaten om het comfort te verhogen. Ontworpen voor de meeste volwassen katten.

Spookhoed

Handgemaakt

Schattige spookachtige spookmuts verkrijgbaar in 3 verschillende maten. Aangepaste bestellingen geaccepteerd.

Kat in een pak van een konijn dat op witte achtergrond wordt geïsoleerd

Toptips voor geweldige fotomomenten terwijl u stress voor uw kat minimaliseert

-Onthoud dat waar uw kat poseert bijna net zoveel effect kan hebben als wat uw kat draagt. Het hebben van uw kat naast de kerstboom of een stapel paaseieren communiceert het seizoen of evenement en kan betekenen dat uw kat misschien maar een klein item om zijn nek hoeft te dragen om u een geweldige leuke foto te geven

-Stem je kostuumkleuren af op je kattenbont. Witte katten kunnen er bijzonder amusant uitzien wanneer ze witte konijnenoren enz. dragen – of wit en zwart contrasteren

Schattige puppy en kitten die samen liggen met roze paashaasoren
Ellende houdt van gezelschap

–langharige katten kunnen er bijzonder schattig uitzien als het item benadrukt hoe harig ze zijn. Je kunt misschien een rok op je kat zetten, zodat ze nog steeds vrij kunnen bewegen, maar de vorm van de rok en de tailleband zullen highlight je harige vriend.

-vergeet rekwisieten niet! Een kleine ukelele of een ander item in de buurt van uw kat zal humor genereren zonder dat u uw kat erbij hoeft te betrekken.

Leuke tabby kat met heksenhoed en Halloween pompoen op witte achtergrond
De kracht van rekwisieten!

-als uw kat ze zal dragen, kunnen kitty zonnebrillen, kitty formaat hoeden en hoofdbanden zeer effectief zijn in leuke foto’s. Zorg ervoor dat elk hoofddeksel niet alleen het zicht van uw katten niet vertroebelt, maar ook geen items heeft die ze kunnen zien of voelen in hun perifere zicht.

Cat Zonnebrillen

Voor coole katten

Blokkeer die UV-stralen voor je kat en bereid hem voor op een aantal fantastische fotomomenten met een eigen zonnebril.

Hoeden voor katten

Hoofdbanden & Head Gear

Je beste kans om je kat stil te laten blijven voor de camera is een eenvoudig hoofddeksel – effectief en gemakkelijk!

-het combineren van een halsitem met een hoofditem kan er fantastisch uitzien zonder je kat stress te bezorgen – als hij het goed vindt!

tabby kat in roodkapje outfit

Waar kattenkleding online te kopen

Twee van mijn favoriete online kattenkleding retailers zijn AliExpress en voor degenen onder u in de VS Taai. Uitchecken Amazone, Etsy-nl en EBay voor een breed scala aan kattenkleding en kostuums. Ik hou vooral van Etsy vanwege de meer unieke items!

Er zijn veel kattenkleding van ontwerpers, maar om eerlijk te zijn zou ik het geld niet uitgeven, omdat je kat deze items volledig kan afwijzen! Een goed compromis is de prachtig genaamde website Meowingtons.

Begin met wat kattenkleren doe-het-zelf en zodra je een idee hebt van wat je kat zal tolereren, kun je je creditcard op gang krijgen!

Let: Deze Clothing for Cats post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.

Vind je deze kleding voor katten post leuk? Waarom pin je het niet?