Kunnen katten pindakaas eten? 6 dingen die kattenbezitters moeten weten

Hoewel katten verbazingwekkend intuïtief zijn en vaak weten wat goed voor ze is en wat niet, is het nog steeds onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat ze goed worden verzorgd. Soms ziet je kleine harige vriend je een heerlijke boterham met pindakaas eten en wordt je aangetrokken door de geur. Omdat nieuwsgierigheid de kracht van een kat is, zullen ze waarschijnlijk naar je miauwen in de hoop een hap van je boterham te krijgen.

Zelfs met alle beste traktaties die voor hen beschikbaar zijn, wilt u deze menselijke snacks misschien met de kat delen. Je vraagt je misschien af of het een goed idee is om ze een klein beetje van je boterham te geven. Of beter nog, als het mogelijk is om ze een klodder van de gladde en romige spread als traktatie aan te bieden.

Dit roept de volgende vragen op – kunnen katten pindakaas eten? Zijn er voedingsvoordelen? Hoeveel daarvan is slecht voor hen? Komt het goed met je kat als hij zichzelf per ongeluk helpt aan de pindakaas die op het aanrecht ligt?

kunnen katten pindakaas eten

Kunnen katten pindakaas eten? 6 dingen die eigenaren moeten weten

1. Houden katten van pindakaas?

Hoewel de meeste katten zich niet aangetrokken voelen tot het romige nootachtige aroma, zijn er vreemde ballen die echt kunnen genieten van de geur van pindakaas. Of het goed voor ze is of niet, is een andere vraag. Het is echter bekend dat de effecten van pindakaas niet hetzelfde zijn als vis of kip.

Voor die katten die geïntrigeerd zijn door wat je zelf maakt voor de lunch, kan de nootachtige geur van pindakaas hen verleiden om het te willen proberen. Volgens wat al bekend is over katten, zou dit niet zo gewoon moeten zijn als je kat die geniet van kattenkruid.

Om welke reden dan ook, uw kat kan uiteindelijk echt genieten van pindakaas vanwege zijn smaak. Of gewoon omdat de actie van het likken en bijten van de pindakaas enigszins vertrouwd voor hen kan aanvoelen.

Luie kat die grote kom voedsel eet

2. Is pindakaas goed voor katten?

Het korte antwoord is nee. Pindakaas is geen goede snack voor katten. Het is niet giftig voor hen, maar het is ook niet gunstig voor hen.

Katten zijn van nature carnivoren. Hun spijsverteringsstelsel is gebouwd om specifieke voedingsstoffen uit vlezig voedsel te verkrijgen. Dit betekent niet dat je je kat een vol bord A-kwaliteit biefstuk moet gaan voeren.

Pindakaas, hoewel lekker en lekker, bevat veel vetten en oliën die je katachtige vriend niet kan verteren.

De traktaties die je ze geeft, evenals het kattenvoer dat je ze koopt, bevatten genoeg van de heilzame voedingsstoffen die je harige vriend nodig heeft om goed gevoed te worden.

Het is niet nodig om hun dieet op welke manier dan ook aan te vullen met speciaal menselijk voedsel. Maar als uw kat toevallig van de smaak geniet, zijn er niet veel extreem ernstige gevolgen.

Je kat kan genieten van een klein beetje pindakaas per keer, maar te veel kan hem vreselijk ziek maken. Dus als je kat nog geen pindakaas eet. Je hoeft er nu niet aan te beginnen.

grijze kat die vrouwenvingers eet

3. Moet ik mijn kat pindakaas geven?

Nou, als pindakaas niet giftig is voor je kat en een klein beetje hem niet schaadt. Moet je je kat dan een klein beetje pindakaas geven als ze erom vragen?

Ik weet zeker dat je in de positie bent geweest waarin je kat naar je toe loopt en tegen je begint te kreunen om wat ze op je handen ruiken. Het is meestal een moeilijke prestatie om nee te zeggen, vooral als ze rond je benen krullen en smeken om een klein voorproefje.

De enige keer dat het wordt voorgesteld om je kat pindakaas te geven, is wanneer ze medicijnen moeten nemen. Pindakaas zorgt ervoor dat alle tabletten intact blijven terwijl je kat het eet, waardoor het een geweldige manier is om ervoor te zorgen dat ze hun volledige dosis medicatie innemen.

Pindakaas is, dankzij de gladde textuur, alleen in die omstandigheden nuttig. Dus hoewel ze misschien aangetrokken worden door de geur, is het geen leuk speelgoed dat in kattenkruid is gedruppeld.

twee Schotse kittens schuiven melk uit kom

Als je pindakaas overhandigt elke keer dat je kat ervoor miauwt, versterk je gewoon hun gedrag. In plaats van ze te laten genieten van pindakaas, moet je proberen het gedrag van het eten van gezond voedsel af te dwingen.

4. Hoe voorkom ik dat mijn kat pindakaas eet?

Laten we zeggen dat je je schuldig maakt aan het toegeven aan je kat die ene keer. Je hebt ze een lepel pindakaas gegeven en nu vinden ze het lekker en willen ze meer.

Nou, vooral omdat het niet giftig is, kan het een indicatie zijn dat je katachtige vriend gewoon geniet van de leuke gewoonte om pindakaas te eten en het waardeert.

Er kunnen enkele ongewenste resultaten zijn als uw kat te veel pindakaas eet.  Zoals eerder vermeld, bevat pindakaas een paar oliën en vetten die je kat niet goed kan verteren.

Hoe voorkom je dat je kat pindakaas eet?

Een goede vervanging of iets om ze af te leiden van pindakaas is een goed idee. Er is speelgoed beschikbaar dat kattenkruid kan bevatten, dit prachtige tandenpoetsende speelgoed is een geweldige manier om hun gedachten van de Skippy af te krijgen.

kat van dichtbij op het punt om een blik kattenvoer te eten

Zorg ervoor dat je niet veel ongezond voedsel op het aanrecht hebt liggen en dat je kat zich in een veilige zone bevindt terwijl je lunch maakt.

5. Wat moet ik doen als mijn kat per ongeluk pindakaas eet?

Een beetje pindakaas af en toe zal je kat geen pijn doen. Tenzij je kat allergisch is voor noten. Dus als je kat erin slaagt om een beetje pindakaas te stelen zonder dat je het merkt, is dat oké.

Houd gewoon een oogje in het zeil voor eventuele gedragsveranderingen. Omdat de pindakaas moeilijk voor hen te verteren is, kun je symptomen van een prikkelbare darm gaan opmerken. U kunt ook enkele allergische reacties opmerken.

Als je kat per ongeluk pindakaas eet, is er geen reden tot paniek. Zorg er gewoon voor dat ze vloeistoffen drinken en controleer ze. Als ze hetzelfde lieve wezen zijn dat ze altijd zijn geweest, is je kat in orde.

grijze kat die op het punt staat te eten uit een kleine kom

6. Kan mijn kat allergisch zijn voor noten?

Hoewel allergieën kunnen aanvoelen als een menselijk probleem, kunnen zowel katten als honden ook allergisch worden voor bepaalde stoffen. Net als bij menselijke allergieën kunnen ze allergisch zijn voor alles wat met milieu of voedsel te maken heeft.

Hoewel er verschillende methoden beschikbaar zijn voor het testen van allergieën, zijn veel van deze moeilijk te vertrouwen en geven ze u mogelijk geen sluitend antwoord. De beste manier om allergieën te testen is door middel van testen en eliminatie.

Als je je kat toch knapperige pindakaas geeft met wat noten erin. Misschien heb je zelfs een andere snack die noten kan bevatten. Let op de volgende allergiesymptomen: huidirritatie en gastro-intestinale irritatie, wat kan leiden tot braken of diarree.

Ze kunnen beginnen te krabben, hun lichaam tegen dingen wrijven of hoofdschudden om de huidirritatie en jeuk te verlichten. Je kat kan zelfs gaan niezen en piepen als hij allergisch is voor pinda’s.

Kat en hond op zoek naar vlees in de koelkast

Er zijn antihistaminica beschikbaar over de toonbank die de allergische reactie van uw kat kunnen verlichten, maar de beste behandeling is altijd preventie.

Ander voedsel dat uw kat moet vermijden

Pindakaas is dus slechts het begin van niet-zo-goed voedsel voor katten. Er zijn een paar anderen waar je misschien wel of niet van hebt gehoord. Hier is een lijst met enkele voedingsmiddelen die uw kat zeker moet vermijden.

 • Sushi – kan de bestaande vitamine B bij uw kat afbreken en een thiaminetekort veroorzaken
 • Melk en zuivel in overmatige hoeveelheden – veel katten zijn lactose-intolerant
 • Chocolade – bevat een mineraal dat katten niet kunnen verteren en giftig voor hen is
 • Cafeïnehoudende producten zoals koffie, thee of energiedranken
 • Druiven en rozijnen – kan leiden tot nierschade of dodelijk nierfalen

Sommige voedingsmiddelen zijn goed in kleine doses, zoals melk en zuivel. Andere dingen zoals kaas, gewone popcorn en zelfs avocado’s kunnen goed zijn voor je kat. Het is altijd het beste om zorg ervoor dat je harige tegenhanger met mate geniet van menselijk voedsel. Hoewel ze het kunnen eten, zal te veel hen ziek maken.

gemberkat die naar zuivelproducten kijkt

Welke geuren haten katten? Waarom hijgen katten?, Hoe lang slapen katten?, Wat betekenen slapende katposities? Wanneer is een kat een volwassene?, Waarom hebben katten staarten?, Dromen katten? Zijn Duitse herders goed met katten? , Corgi’s en katten: wat u moet weten, Kunnen katten depressief worden?, Waarom wrijven katten hun gezicht op dingen?, Hoe lang is een kattenherinnering?, Waarom slaapt mijn kat bij mij en niet bij mijn man?, Kunnen Golden Retrievers en Katten met elkaar opschieten?, Waarom bijt mijn kat mijn vergoedingt?, Hoe lang groeien katten?, Waarom laat mijn kat zo’n scheet?, Hoe katten uit de buurt van planten te houden, Waarom schudt mijn kat?, Waarom miauwen katten ’s nachts?, Kunnen katten verkouden worden?, Waarom blijft mijn kat niezen? Slaaphoudingen van de kat bij ziekte, Kunnen katten zwemmen? en Rottweilers en katten: 11 dingen die je moet know

Alternatieve gezonde menselijke snacks voor katten

Hoewel snackende katten gelukkige katten zijn, wilt u misschien wat nuttige snacks toevoegen aan hun dagelijkse consumptie. Gezonde snacks kunnen van alles zijn dat helpt bij de spijsvertering, hen voorziet van extra mineralen en voedingsstoffen of ze gewoon laat spinnen van geluk.

 • Vis – bevat nuttige vetten en omega 3 die gezonde en glanzende vachten bevorderen.
 • Kip – moet worden gekookt en uitgebeend
 • Broccoli
 • Asperge
 • Fruit – zoals bananen, appels, bosbessen, aardbeien en pitloze watermeloen
 • Granen zoals couscous
 • Zetmeel zoals aardappelen
 • Worteltjes
 • Haver

Omdat je kat niet noodzakelijkerwijs op zijn voedsel kauwt zoals mensen, moet je hem voedsel geven dat gemakkelijk uit elkaar gaat. Door ze bijvoorbeeld couscous over rijst te geven, kan je kat het graan een stuk sneller verteren.

Kat eet stuk vlees van de keukentafel

Notitie: Je kat mag nooit rauw vlees, kip of vis eten. Deze eiwitten kunnen schadelijke bacteriën bevatten zoals Salmonella, E.coli en Listeria. Zorg ervoor dat je altijd eerst hun eten kookt en haal ook alle botten eruit. Sommige voedingsmiddelen die in grote maten worden geserveerd, kunnen verstikking en ongemak veroorzaken.

Laatste woord over pindakaassnacks &katten

Elke kattenouder zou er graag voor zorgen dat hun favoriete harige vriend goed wordt verzorgd en soms op de juiste manieren wordt verwend.

Als u van plan bent om uw kat pindakaas te geven, houd er dan rekening mee dat ze slechts een kleine hoeveelheid per keer kunnen hebben en niet te vaak pindakaas moeten hebben.

Hoewel we ze graag traktaties geven om ze zich speciaal en geliefd te laten voelen, kun je ook eens kijken naar enkele geschenken voor katten, dit zal ze veel meer miauwen dan pindakaas.

tabby kattenmond open en tong uit voor voerbak

Kunnen katten frambozen eten?, Kunnen katten popcorn eten?, Zijn Ragdoll katten hypoallergeen?, Kunnen katten pindakaas eten?, Kunnen katten kaas eten?, Kunnen katten cashewnoten eten? en Hoe katten uit de buurt van planten te houden

Deze kan katten eten pindakaas post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je doorklikt en een aankoop doet, ik hoogstwaarschijnlijk een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er gewoon zeker van zijn Je wist het.