Kunnen katten popcorn eten? 5 dingen die u moet weten

Wanneer je voor de tv zit en je Netflix-favorieten zit te bingen, zijn er niet veel snacks beter dan popcorn. Ze zijn een klassiek voedsel dat al jaren door iedereen wordt genoten, met name in de bioscoop.

Bij het eten van popcorn kun je pitten op de vloer vinden omdat je ogen aan het scherm zijn gekluisterd. Wanneer dat gebeurt, kan uw kat knabbelen aan de resten die hij op de grond vindt. Ze staan immers bekend om hun nieuwsgierigheid, maar kunnen katten popcorn eten?

Als je jezelf in deze situatie bevindt of als je je katachtige popcorn als traktatie wilt geven naast hun kattenvoer, dan moet je dit lezen zodat je erachter kunt komen of katten popcorn kunnen eten en welke mogelijke gevolgen (of voordelen) wachten.

witte kat op bank met popcorn

Kunnen katten popcorn eten? 5 dingen die u moet weten

1. Is popcorn veilig voor katten?

Het antwoord is niet zo duidelijk als zwart-wit, omdat het afhankelijk is van een aantal factoren. In termen van levensbedreigend voedsel voor katten, is popcorn duidelijk omdat het niet giftig is voor katachtigen. Dit geldt echter vooral voor gewone popcorn en in situaties waarin katten slechts een paar van deze lekkernijen hebben gegeten.

Problemen kunnen zich voordoen in gevallen waarin katten popcorn eten met toevoegingen en toegevoegde ingrediënten zoals boter, zout, ui, enzovoort. Bovendien kunnen alle andere soorten popcorn, zoals die bedekt met suiker, ook leiden tot gezondheidsproblemen voor je katachtige.

Popcorn met hoge concentraties zout erin kan veel problemen veroorzaken, omdat overtollig zout giftig is voor huisdieren. Ze kunnen problemen ontwikkelen zoals natriumvergiftiging, uitdroging, braken, diarree en meer.

grijze tabby en teddybeer met popcorn

2. Andere gezondheidsproblemen geassocieerd met Popcorn

Popcorn is een verstikkingsgevaar voor katachtigen omdat pitten in veel verschillende maten voorkomen, variërend van klein tot groot. Katten hebben een kleinere mond dan mensen en als zodanig zullen ze geen grote pitten kunnen eten zonder het risico van verstikking te lopen.

Verder leidt overtollige boter in popcorn tot obesitas en meer gezondheidsproblemen langs de lijn, zoals longaandoeningen. Boter bevat ook melk, wat een no-go is voor katten, aangezien veel katachtigen lactose-intolerant zijn.

Suiker in gecoate popcorn kan ook leiden tot obesitas, diabetes en hartaandoeningen als ze er te veel van consumeren. Een andere zorg bij het eten van popcorn voor katten zijn spijsverteringsproblemen omdat ze granen niet zo goed verteren als omnivoren.

Bovendien krijgt u te maken met harde geluiden van uw kat die een popcornschil of een schaal van zijn tanden probeert te verwijderen. We weten allemaal hoe vervelend het is om een schil uit je keel te verwijderen na het eten van popcorn.

grijze kat met maïskolf en popcorn kunnen katten popcorn eten

De zorgen stoppen niet alleen bij het product zelf, ze strekken zich ook uit tot op de verpakking. Magnetronbare popcornpakketten zouden veel perfluoroctaanzuur bevatten dat in verband is gebracht met ADHD-aandoeningen. Als kattenouder wilt u uw kat niet blootstellen aan onbekende risico’s.

3. Wat te doen als uw kat zich verslikt?

Als je kat op een grote pit kauwt en deze vast komt te zitten in zijn keel, moet je snel handelen. Ga in dit geval rechtstreeks naar uw dierenkliniek, waar u professionele hulp krijgt. Proberen om het probleem zelf te verhelpen kan gevaarlijk zijn voor u en uw kat.

Als de situatie echter onmiddellijke actie vereist, kunt u het volgende doen.

Veeg eerst hun mond schoon om te zien of je de popcorn zelf kunt verwijderen. Open voorzichtig hun mond en trek aan hun tong en kijk of je kunt vinden wat hun luchtweg blokkeert. Als het er is, probeer het er dan uit te trekken met je vingers of rubberen pincet en zorg ervoor dat je het niet verder naar beneden duwt.

Als dat niet werkt, moet je een katten-Heimlich uitvoeren, wat vergelijkbaar is met de beweging voor mensen. Houd je kat met zijn rug tegen je borst en zijn voeten bungelend. Leg vervolgens je eerste onder hun ribbenkast en trek voorzichtig twee of drie keer in en uit, zodat je je kat niet beschadigt.

grijze kat in popcornbakje

Als de kernel naar hun mond verschijnt, verwijder deze dan met behulp van de eerste methode. Zelfs als het er meteen uitkomt en je bent er zeker van dat je kat veilig is, is een bezoek aan de dierenarts een must. De dierenarts zal ervoor zorgen dat er geen andere problemen of verwondingen zijn als gevolg van de Heimlich-manoeuvre.

4. Hebben katten baat bij popcorn?

Aangezien maïs of maïsmeel in de meeste kattenvoeding wordt vermeld als ingrediënt in etiketten, betekent dit dan dat popcorn gunstig is voor katachtigen? Helaas niet; de knapperige snack biedt geen voedings- of gezondheidsvoordelen voor katten.

Dat komt omdat maïs zelf wordt toegevoegd in nat en droog katten- en kittenvoer als vulmiddel. Ze hebben weinig tot geen voedingswaarde voor katten. Hetzelfde geldt voor popcorn die gewoon in de buik van je kat zou zitten.

Popcorn is een graan dat een koolhydraat is, dat gunstig is voor de mens. In tegenstelling tot ons zijn katten obligate carnivoren en hebben ze geen koolhydraten nodig en krijgen ze er ook niets aan.

bruine en witte kat staart naar popcorn met baasjes op de achtergrond

Bewaar dus gewone en luchtgepopte popcorn als een snack en niet als een go-to voor je kat. Houd hun dieet meestal uitgebalanceerd kattenvoer dat geschikt is voor carnivoren.

5. Hoe u uw kat kunt laten stoppen met het eten van popcorn

Misschien heeft je kat een keer popcorn geproefd en vond hij het zo lekker dat ze altijd proberen zijn poten op je kom te krijgen. Of hun nieuwsgierigheid krijgt gewoon de overhand en ze proberen te kauwen op de paar pitten die ze op de grond vinden. Hoe stop je ze?

Je gebruikt dezelfde technieken die je gebruikt om ze te trainen voor dingen die ze niet horen te doen. De eerste is gewoon een ferm “nee” zeggen en niet toegeven aan de eisen van je kat.

Ten tweede kunt u uw kom bedekken wanneer u de kamer verlaat. Zorg er ook voor dat je eventuele pitten van de vloer pakt voordat je harige vriend erin kan bijten.

Gezonde snackalternatieven voor popcorn

Als je snacks wilt delen met je harige vriend, maak je dan geen zorgen; er zijn verschillende opties. Ze zijn beter dan popcorn, zowel in termen van veiligheid als potentiële voordelen als een gedeelde traktatie voor mens en kat.

Wanneer u menselijk voedsel met katten deelt, vergeet dan niet om de traktaties met mate te geven en met uw dierenarts te praten voordat u dit doet. Dit komt omdat hun spijsverteringsstelsel gevoelig is voor veranderingen in het dieet. Ik weet zeker dat je hebt gemerkt dat je harige baby maagklachten krijgt wanneer je het kattenvoer dat ze consumeren verandert.

Veel dierenartsen en gezondheidsexperts voor huisdieren zijn het erover eens dat voedingsmiddelen zoals bananen, komkommer, courgettes, erwten, wortels en pompoenen goede opties zijn. Ik zou ook enkele van deze andere kattentraktaties aanbevelen als alternatief voor popcorn.

katten met 3D-bril en popcorn in een bioscoop

Kunnen katten frambozen eten?, Kunnen katten popcorn eten?, Zijn Ragdoll katten hypoallergeen?, Kunnen katten pindakaas eten?, Kunnen katten kaas eten?, Kunnen katten cashewnoten eten? en Hoe katten uit de buurt van planten te houden

Popcorn voor katten: belangrijkste afhaalmaaltijden

Uitgerust met de bovenstaande informatie, weet je nu over popcorn en hoe het eten ervan katten beïnvloedt. Hoewel gewone en luchtgepopte popcorn relatief veilig is voor kitty-consumptie, moet het in kleine hoeveelheden worden gegeven, als het ooit gebeurt.

Gezondheidsproblemen kunnen ontstaan als uw kat popcorn met toppings eet en ze kunnen nog steeds problemen ondervinden zoals verstikking, zelfs als ze de gewone soort eten. Als gevolg hiervan stel ik voor om ze alternatieve gezonde traktaties te geven en nooit popcorn aan te bieden.

Het maakt niet uit hoeveel ze jojouwen, miauwen of naar je staren, niet… Oké, misschien is een hapje prima.

Deze kan katten eten popcorn post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je doorklikt en een aankoop doet, ik hoogstwaarschijnlijk een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat je het wist.

Welke geuren haten katten? Waarom hijgen katten?, Hoe lang slapen katten?, Wat betekenen slapende katposities? Wanneer is een kat een volwassene?, Waarom hebben katten staarten?, Dromen katten? Zijn Duitse herders goed met katten? , Corgi’s en katten: wat u moet weten, Kunnen katten depressief worden?, Waarom wrijven katten hun gezicht op dingen?, Hoe lang is een kattenherinnering?, Waarom slaapt mijn kat bij mij en niet bij mijn man?, Kunnen Golden Retrievers en Katten met elkaar opschieten?, Waarom bijt mijn kat mijn vergoedingt?, Hoe lang groeien katten?, Waarom laat mijn kat zo’n scheet?, Hoe katten uit de buurt van planten te houden, Waarom schudt mijn kat?, Waarom miauwen katten ’s nachts?, Kunnen katten verkouden worden?, Waarom blijft mijn kat niezen? Slaaphoudingen van de kat bij ziekte, Kunnen katten zwemmen? en Rottweilers en katten: 11 dingen die je moet know