Lynx Point Siamese Katten () | Waarom iedereen er een wil

In een discussie over mooie katten hoor je vast iemand praten over The Lynx Point Siamese. Het is een kat die zo aanbeden wordt door fans, sommigen beweren dat het de meest bekeerde kat ter wereld is.

Het is zeker een begeerlijk exemplaar, zowel qua uiterlijk als qua persoonlijkheid. Het is het soort kat dat de rust en vrede van je huis lijkt te verbeteren. Maar het blijft ook vrij sociaal en speels in de juiste omgeving.

Als een van de meest wenselijke soorten Siamezen, zal een Lynx Point een mooie aanvulling zijn op uw huishouden. Dit is wat je moet weten over de Lynx Point Siamees, zijn persoonlijkheid, kenmerken en het verrassende feit dat het wetenschappelijk gezien helemaal geen ras is.

Hier zijn 13 dingen om te weten over de Lynx Point Siamese Cat

lynx punt siamese op zoek naar boven

13 dingen om te weten over de Lynx Point Siamese Cat

1. Wat is een Lynx Point Siamese Cat?

De eerste gerapporteerde Lynx Siamese werd opgemerkt in de jaren 1940. Het duurde echter even voordat ze bekend werden. Hun populariteit nam een hobbel in de jaren 1960.

Geclassificeerd als een Siamees, is de Lynx Point een relaxte, zeer ontspannen kat die mooie patronen en kleuren, heldere ogen en een vriendelijke persoonlijkheid vertoont. De oorsprong ervan was naar verluidt het gevolg van een vreemd broedongeval en dus een genetische fout.

De kat is ontstaan als gevolg van een kruising tussen een Seal Point Siamese kat en een tabby. Dit verklaart hun mooie en ongewone vacht. De persoonlijkheid van de kat is ook een gelukkig toeval, zachtaardig en stil van aard.

lynx punt siamese met poten omhoog

Deze toevallige oorsprong heeft er helaas toe geleid dat er technisch gezien niet zoiets bestaat als een Lynx Point Siamees. De American Cat Fanciers’ Association noemt de kat liever een Lynx Colorpoint Korthaar.

Andere organisaties zoals The Government Council of the Cat Fancy noemen ze Tabby Point Siamees.

Hoe dan ook, ze verschillen zeker van traditionele Siamezen door persoonlijkheid – de Siamees staat erom bekend soms enigszins “strijdlustig” te zijn. Lynx Points zijn een stuk rustiger en scoren daarom hoog op de gewenste schaal. Het is de tabby in hen.

2. Levensduur

Lynx Point Siamese katten leven heel lang – gemiddeld 15-20 jaar. Dit is vrij lang voor een kat en ze leven vaak langer, gezien een relatief rustig en gezond leven.

lynx punt siamees starend naar camera

3. Uiterlijk

Lynx Point Siamezen staan bekend om hun mooie en unieke vacht. Hun vacht is glad en heeft meestal een zegel (vandaar de referentie van het zegelpunt), chocolade, blauw en lila kleuren. Een bijzondere variatie is de schildpad of tortie kleuring.

Oranje en zwart, karamel en abrikoos en blauw en room zijn ook veel voorkomende combinaties.

De markeringen zijn typisch mooi, zoals bij alle Siamezen.

4. Persoonlijkheid

De Siamese persoonlijkheid is er een van legende. Intelligent, aanhankelijk, zelfs ‘gepassioneerd’ als je een menselijke eigenschap toepast. Het beste hiervan, in combinatie met het beste van de tabby, lijkt het Lynx Point ten goede te zijn gekomen.

Lynx Points zijn vriendelijk en sociaal, tenminste als het gaat om het in de buurt zijn van hun eigenaren. Het tabby-deel van hun persoonlijkheden lijkt het reputatie-temperament van de pure Siamees te hebben gekalmeerd.

lynx punt siamese liggend

Dat gezegd hebbende, ze zitten nog steeds vol energie, houden ervan om te spelen en je zult zelfs zien dat ze van tijd tot tijd gek zijn. Tijd doorbrengen met deze kat en een geweldige set kattenspeelgoed, zal zeker de geest hoog houden.

Gebonden paren doen het ook goed samen, dus als je kunt, adopteer er dan twee zodat ze elkaar gezelschap kunnen houden.

5. Dieet

Dit is een kat met veel goede energie en houdt ervan om actief te zijn wanneer het kan. Het heeft daarom een dieet van hoge kwaliteit nodig om zijn beste leven te leiden. Sommige experts stellen voor om twee of drie kleinere porties te biedens in een dag, in plaats van één volle kattenbak per dag.

Zorg ervoor dat er voldoende eiwitten zijn als onderdeel van de gewone droge brokjes. Het is OK om af en toe een paar traktaties toe te voegen. Afgezien van veel zoet water, zal het vreemde beetje nat voedsel je ook vertederen voor de kat.

Houd eventuele reacties in de gaten die door voedingsmiddelen kunnen worden veroorzaakt. In zeldzame gevallen kunnen katten allergisch zijn voor elk ingrediënt in hun dieet. Ongemak, braken of lage eetlust kunnen hier tekenen van zijn.

lynx punt siamees spelen met kattenklem

6. Zijn Lynx Point Siamese katten agressief?

Lynx Points zijn niet inherent agressief. Ze zijn zeker niet zo reactief als traditionele Siamezen. Maar ze zijn enigszins onafhankelijk en sterk van geest.

Dit is een intelligente kat en hoewel hij meestal ontspannen is, kan hij snel in actie komen bij het vallen van een snorharen.

Lynx Points hebben de neiging om erg nieuwsgierig te zijn naar wat je ook doet. Ze zullen waarschijnlijk hun neus steken in alles waar je mee bezig bent, zoals tuinieren of de was scheiden. Je zou ze soms zelfs invasief van je persoonlijke ruimte kunnen noemen.

Op voorwaarde dat ze normaal worden gesocialiseerd, zijn ze ook niet bijzonder agressief in huis in territoriale zin. Voor het grootste deel zullen ze overweg kunnen met andere huisdieren die bekend zijn. Houd er echter rekening mee dat elke kat anders is, dus er zijn uitzonderingen.

lynx punt siamese op tafel

Lynx Points zijn zeer speelse personages. Ze zijn niet vies van het aanvallen van je voeten of je benen terwijl je langsloopt. Plaag ze lang genoeg met je handen en vingers, en ze zullen je ook laten zien wie de baas is – speels natuurlijk.

Dit is niet noodzakelijkerwijs agressie, hoewel je moet overwegen om je kat te leren het aanvalsspel niet te overdrijven als het te veel wordt.

7. Zijn Lynx Points buitenkatten?

Lynx Points zijn erg nieuwsgierig. Ze zijn snel afgeleid, zozeer zelfs dat ze daadwerkelijk kunnen afdwalen en mogelijk vergeten waar ze vandaan komen.

Sommige eigenaren hebben het gevoel dat dit hen een beetje onvoorspelbaar maakt wanneer ze onbeheerd buiten worden achtergelaten. Dit geldt vooral voor katten die niet zo gewend zijn aan buitenactiviteiten of alleen zijn.

Het wordt sterk aanbevolen dat u toezicht houdt op een Lynx Point Siamees wanneer deze de buitenruimte verkent.

lynx wijst siamees op zijn rug

8. Kan Lynx Point Siamees alleen worden gelaten?

Deze katten zijn uitzonderlijk sociaal en zullen proberen om van dichterbij te kijken naar wat je in huis doet. Als je veel tijd van huis doorbrengt, vraag je je misschien af of dit het type kat is dat het vanzelf goed zal doen.

Siamese katten zijn enigszins vatbaar voor verlatingsangst, ondanks dat ze onafhankelijk van geest zijn. In de meeste gevallen zouden ze een tijdje in orde moeten zijn – dus uitgaan voor een avond- of dagafspraak zou geen probleem moeten zijn.

lynx punt siamese op rug met poten omhoog

Uw kat langer dan acht uur per keer alleen laten, kan echter enige angst veroorzaken. Als je buitenshuis werkt en routinematig het grootste deel van de dag uit bent, kan het een goed idee zijn om twee katten te adopteren of helemaal te overwegen om te adopteren.

Vooral een siamees kan veel stress ondervinden van het zo lang alleen zijn.

9. Zijn Lynx Point Siamezen goed voor gezinnen?

Over het algemeen maakt de energieke maar niet-agressieve aard van het Lynx Point het geschikt voor de meeste gezinnen. Zoals bij de meeste katten, zijn zeer jonge kinderen misschien niet de beste pasvorm, tenzij ze begrijpen hoe ze met dieren moeten omgaan.

Katten zullen jonge kinderen vermijden of negeren die te ruw spelen of nog niet weten hoe ze ermee om moeten gaan. Af en toe kan dit resulteren in een defensieve klauw of twee, dus neem de tijd om ervoor te zorgen dat beide partijen de grenzen begrijpen. Wederzijds respect gaat hier ver.

lynx punt siamese verpleging

10. Wat is de zeldzaamste Lynx Point Siamese Kat?

We noemden de Tortie (Tortoise-shell) Point Siamese. Dit is een vrij zeldzame combinatie van kleuren, zelfs onder Lynx Point Siamezen. Er is een zeldzame genenmix die deze variatie produceert.

Zonder al te veel in detail te treden, heeft de Tortie een specifieke combinatie van oranje kenmerken nodig in zijn genenmix tussen de XY- en XX-chromosomen van de ouders.

lynx punt siamese in bladeren

11. Verzorging

Lynx Points hebben niet al te veel verzorgingsverzorging nodig, omdat ze relatief kortharig zijn. Een wekelijkse borstel zou meer dan voldoende moeten zijn voor uw kat.

Gebruik een verzorgingsborstel van goede kwaliteit om verharing te verminderen en uw kat zal ook genieten van de interactie.

12. Gezondheid en mogelijke chronische aandoeningen

De algemene regel bij gemengde rassen is dat ze soms vatbaar kunnen zijn voor erfelijke aandoeningen van hun ouderrassen. Hoewel het Lynx Point zelf geen specifieke gezondheidsproblemen heeft, kunnen er enkele legacy-voorwaarden zijn om in gedachten te houden:

  • Gastro-intestinale problemen – de ouderrassen en daarom is bekend dat sommige Lynx Points last hebben van klein darmongemakken.
  • Tandvleesontsteking – tandvleesontsteking kan elke ouder wordende kat treffen en kan een probleem zijn met onze Lynx.
  • Progressieve retinale atrofie – een meer ernstige aandoening die uiteindelijk kan leiden tot blindheid.
  • Kattenastma – meestal veroorzaakt door allergieën of deeltjes in de lucht.
  • Neoplastische problemen – Oudere katten kunnen lijden aan tumorgroei en kankers.

In alle gevallen kunnen de aandoening of de symptomen worden behandeld of op zijn minst worden verzacht door uw dierenarts. Houd regelmatige controles gaande en uw kat moet een lang leven met u hebben.

lynx punt siamese gezicht

10 Soorten Siamese katten, Siamese Kat Persoonlijkheidsprofiel, Alles wat u moet weten over de Lynx Point Siamese, Flame Point Siamese Katten, 13 meest populaire Siamese kattenkleuren, Lilac Point Siamese Katten en 12 Sensationele Siamese kattennamen.

13. Hoeveel kost een Lynx Point Siamese Kat?

Er zijn veel voordelen aan adopteren, ten opzichte van het kopen van een fokker. Een Lynx Point Siamees is echter misschien niet zo gebruikelijk in uw plaatselijke schuilplaats. Omdat deze kat zeer wenselijk is, komen ze met een redelijk fatsoenlijk prijskaartje van een fokker.

Een kitten kan tussen de $ 200 en $ 400 kosten. Fokkers moeten in staat zijn om volledige dierenartsdossiers en inentingen te verstrekken en ze zelfs te laten chippen voordat ze worden geadopteerd, indien mogelijk. Adoptiecentra zullen dit routinematig doen voor elke kat onder zijn hoede.

Overweeg een leven te redden en deze prachtige kat een nieuw leven te geven in een gelukkig huis.

Laatste gedachten over de Lynx Point Siamese Cat

Dit is een kat met een kleine beroemdheidsstatus onder kattenliefhebbers. Het is een prachtige kat met een zeer sympathieke persoonlijkheid. Het houdt ervan om in de buurt van mensen te zijn en brengt een rustige energie naar het huis.

Dat gezegd hebbende, het houdt ook van spelen en zal graag communiceren en vele jaren een metgezel zijn. Een bonus is de mooie kleuring van de vacht van de Lynx. Als Siamees zal het ook het middelpunt van de aandacht zijn voor elke bezoeker van uw huis.

Heeft u een Lynx Point of Siamees als onderdeel van uw gezin? Laat het me weten in de reacties hieronder – ik hoor graag je verhaal.

lynx punt siamees in stoel

Deze lynx punt siamese kat post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je doorklikt en een aankoop doet, ik hoogstwaarschijnlijk een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat je het wist.