Meest populaire kattenkleuren: alles wat u moet weten ()

Geloof het of niet, er is een vrij beperkt pallet als het gaat om kattenkleuren. Als dat vreemd lijkt, is het waarschijnlijk omdat naast kleur de vacht van veel katten in een soort patroon zal worden aangelegd.

Volgens The Cat Fanciers’ Association zijn dit de belangrijkste kattenkleuren:

cropped-perzisch-kat-gember.jpg
Rode of Oranje kat

Er zijn ook veel verschillende kleurpatronen bij katten en elk heeft zijn eigen betekenis. Enkele van de meest voorkomende patronen zijn tabby, schildpad, calico, bicolor en puntig.

  1. Tabbies

Tabbies zijn een van de meest voorkomende kleurpatronen bij katten. Ze hebben een gestreepte vacht met afwisselend lichte en donkere strepen. Tabbies zijn er in verschillende kleuren, waaronder zwart, wit, bruin, taupe, crème, zilvergrijs en kaneel.

tabby kat met tong uit
Klassieke Tabby Cat

2. Schildpad

Schildpadkatten hebben een gevlekte vacht die meestal lichtbruin en donkerbruin is. Schildpadden zijn er in verschillende kleuren, waaronder zwart, wit, crème, taupe, beige, abrikoos en lichtblauw.

tortoiseshell tabby britse kort haar kat kleuren
Schildpad Kat

3. Calicos

Calicos zijn een van de meest voorkomende katten van gemengd ras. Ze hebben een gestreepte vacht die meestal licht- of donkerblauwgroen is. Calico’s zijn er in verschillende kleuren, waaronder zwart, wit, grijs, zilver en goudgeel.

Schattige Calico ras kat liggen in rode kerst outfit
Calico

4. Tweekleuren

Bicolors zijn een van de meest voorkomende kleurpatronen bij katten. Ze hebben een gestreepte vacht die meestal licht- en donkerbruin of zwart-wit (Tuxedo) is. Bicolors zijn er in verschillende kleuren, waaronder zwart, blauwgrijs, schildpad, roodbruin, fawn, crèmekleurig, sandelhout (een lichte kleur) en seal (een donkerbruin kleurtje).

Britse kort haar smoking kat kleuren
Britse Korthaar Smoking

5. Puntig

Puntige katten zijn een soort kat van gemengd ras met een puntige vacht. Puntige katten zijn er in verschillende kleuren, waaronder zwart, blauwgrijs, schildpad, roodbruin, fawn, crèmekleurig, sandelhout (een lichte kleur) en zeehond (een donkerbruin kleurtje).

chocolade punt siamese kat
Chocolate Point Siamese Kat

Ras Kat Kleuren

Verschillende rassen geven de voorkeur aan bepaalde kleuren en soorten patronen. Hier zijn de kattenkleuren voor enkele van de meest populaire kattenrassen.

Kattenkleuren per ras

Deze cat colors post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je doorklikt en een aankoop doet, ik hoogstwaarschijnlijk een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat je het wist.