Napoleon Cat: 13 dingen die u moet weten over deze schattige katachtige

Als je een kattenliefhebber bent of een ouder van deze schattige huisdieren, weet je dat er heel veel kattenrassen zijn. Ze hebben allemaal verschillende persoonlijkheden en eigenschappen die hen geweldige baby’s maken voor verschillende soorten eigenaren. De Napoleon Cat, een relatief nieuw ras, is een van deze katten en ze zijn ongelooflijk schattig.

De katachtige met korte poten is speels en charmant, en het is toevallig ook een klittenbandkat die van menselijk gezelschap houdt. Met zijn zachte vacht weet ik zeker dat je het ook geweldig zult vinden om de Napoleon in de buurt te hebben en nooit moe zult worden om hem warme omhelzingen te geven. Het is ook geweldig met andere huisdieren, ongeacht of ze lid zijn van het kattenrijk of niet.

Wacht, voordat je deze schatje aan je gezin toevoegt, zijn er enkele dingen die je moet weten. Ik heb ze allemaal beneden, van hun afkomst tot hun gedrag en hoe je het beste voor ze kunt zorgen.

Napoleon kat

13 dingen om te weten over het Napoleon-kattenras

De Napoleon-kat, nu bekend als het ras “Menuet”, heeft veel hilarische, interessante en gekke feiten over zich, net als elke andere kat. Als relatief nieuw ras is er niet veel bekend over de kat.

Toch heb ik deze feiten verzameld, zodat je weet waar je aan begint voordat je besluit een Napoleon mee naar huis te nemen.

1. Hoe het Napoleon-kattenras tot stand kwam

Als je deze kleine katten hebt gezien, heb je waarschijnlijk een idee van welke rassen ze een mix zijn. Hun korte benen zijn een dooddoener van hun relatie met de Munchkin, terwijl hun opvallende uiterlijk is geërfd van de Pers.

Dit gemengde ras ontstond voor het eerst in 1996, dankzij de interesse van de oprichter in het creëren van meer kortbenige katten. Omdat het kortpootgen echter recessief is bij katten, bestaan menuetten in zowel kortbenige als langbenige variaties.

2. Naamgeving Inspiratie

Als je het nog niet geraden hebt, is hun oorspronkelijke naam geïnspireerd op de Franse legende Napoleon Bonaparte. Hij had, net als het Menuet, een even “kleine” gestalte die zijn tegenstanders verbijsterde. Grappig kattenfeit, Napoleon naar verluidt niet leuk (gevreesd) katten.

Hoewel dat hun oorspronkelijke naam was, werd het rond 2015 door de TICA veranderd in het ‘Menuet’.

witte Napoleon of Menuet Kat
Napoleon of Menuet Kat

3. Ze zijn een geweldig ras voor verschillende familie make-ups

Het Menuet is een zeer aanhankelijke en lieve kat die niets liever doet dan tijd doorbrengen met zijn familie. Hun nieuwsgierigheid en speelse aard komt duidelijk van de Munchkin.

Als je ervoor kiest om een Menuet mee naar huis te nemen, zullen ze het geweldig vinden om hun energie uit te breiden door met jou of met hun favoriete kattenspeeltje te spelen.

Hun sociale aard maakt ze perfect voor gezinnen met kinderen of andere huisdieren. Ze hebben er een hekel aan om alleen gelaten te worden, waardoor ze ideaal zijn voor grote gezinnen of eigenaren die veel tijd binnenshuis doorbrengen. Deze eigenschap komt meestal van de Perzische kat.

4. Ze zijn middelgroot en hebben variaties

Het standaard Menuet is een middelgrote katachtige ondanks zijn korte benen. De niet-standaardvariant kan ook als middelgroot worden beschouwd, ondanks dat hij bij de benen boven het standaardras uittorent.

Het Munchkin-Perzische kruis weegt meestal tussen de zeven en acht pond onder zijn vacht. Als het gaat om hoogte, worden menuetten ongeveer vijf tot zeven centimeter lang. Als u op zoek bent naar een kat die niet te groot is, zijn menuetten een perfecte keuze.

Omdat dit gemiddelde getallen zijn, kunt u sommige in nog kleinere of iets grotere maten vinden.

witte napoleon met kleurrijk speelgoed

5. Hun korte benen zijn geen belemmering

Het is meestal waar dat, zelfs bij mensen, hoe langer de benen zijn, hoe langer de stappen en hoe sneller je bent. Het is dus veilig om aan te nemen dat het Menuet traag is vanwege zijn korte benen, toch?

Verkeerd. Ondanks het erven van korte benen van het Munchkin-ras, zijn Menuetten geen luiaards. In feite kunnen ze ballen, lasers en ballen achtervolgen met halsbrekende snelheden.

Net als de meeste katten hebben ze een geweldige vert waarmee ze hoog kunnen springen wanneer ze maar willeno zitten zichzelf omhoog.

6. Ze zijn over het algemeen gezond

Het Menuet wordt gezien als een ras dat normaal gesproken een uitstekende gezondheid heeft tijdens zijn leven. Afgezien van de incidentele ziekten die alle katten ervaren, zult u niet vaak naar de dierenarts gaan voor noodgevallen met een menuet.

Omdat ze echter een gemengd ras zijn, kunnen ze lijden aan gepredisponeerde aandoeningen waaraan hun ouders lijden. Wanneer u op zoek bent naar het menuet van uw dromen, zorg er dan voor dat ze worden geleverd met een certificaat waaruit blijkt dat ze zijn gecontroleerd en vrijgegeven voor polycysteuze nierziekte. Perzen lijden het meest aan deze ziekte en het kan worden geërfd door een Napoleon.

Andere gezondheidsproblemen om rekening mee te houden zijn staar en lordose.

witte napoleon kat op stoel

7. De verzorgingsbehoeften van hun jas

Napoleons komen met kort of lang haar. Beide variaties hebben verschillende verzorgingsbehoeften die u moet kennen.

Kortharige Menuetten redden zich met wekelijks borstelen, terwijl de langharige Napoleons vaker moeten borstelen. Drie tot vijf keer per week is een goed aantal om ervoor te zorgen dat hun jassen mooi blijven. Ik raad aan om deze handige dierenborstel te kopen om je op die afdeling te helpen.

Om te baden, laat je Napoleon zo vroeg mogelijk wennen aan het idee om te baden. Gebruik een goede shampoo om ze eens in de vier tot zes weken te douchen, of wanneer ze stinken.

Borstelen en baden zijn ook geweldige manieren om een band op te bouwen met je harige baby.

8. Ze zijn er in verschillende kleuren

Napoleons zijn er in verschillende kleuren en patronen, dankzij het feit dat ze een gemengd ras zijn dat afkomstig is van twee verschillende katten. Dit betekent dat je waarschijnlijk een Napoleon zult vinden in bijna elke kleur die je maar kunt bedenken. Inclusief patronen en tinten die niet je typische Perzische of Munchkin-tinten zijn.

Je kunt deze katten vinden in nerts, chocolade, lila, bicolor en meer. Deze poppengezichten kunnen ook verschillende oogkleuren hebben. Dat omvat bruin, groen en blauw verspreid over hun grote oogbollen. In sommige gevallen kunt u een intrigerende vinden met twee verschillende oogkleuren.

grijs menuet napoleon kat

9. Het Kattenras van Napoleon is aanpasbaar

Dankzij het feit dat ze een mix zijn van twee katten aan verschillende kanten van het actieve spectrum, kunnen deze bontbaby’s zich aan beide kanten aanpassen, hoewel ze meestal de voorkeur geven aan activiteit.

De Perzische is een veel relaxtere kat zonder problemen die zijn dag opgerold in zijn bed doorbrengt. Aan de andere kant krijg je de Munchkin die super actief is en constante stimulatie vereist.

Menuetten kunnen aan beide kanten zijn, purrfect voor een actieve eigenaar of iemand die de voorkeur geeft aan een serene dag. Hoewel een Menuet geen couch potato is, zal het niet de hele tijd joggen als je besluit om gewoon een Netflix-film te kijken. Ze zullen ook blij zijn om buiten te spelen met jou of je kinderen.

10. Ze zullen er nog lang zijn

Als je op zoek bent naar een metgezel die er nog lang zal zijn, dan zijn Napoleons een goede keuze. Hoewel ze geen Balinezen zijn, hebben ze wel een gemiddelde levensduur van 12 tot 15 jaar. Ik zou zeggen dat dit een goed aantal is in vergelijking met andere katten.

Dit betekent dat ze in de buurt zullen zijn om uw kinderen van peuter naar tiener te zien overgaan. Je krijgt ook meer dan een decennium aan het aaien van de luchtigste vacht die er is.

11. Ze komen niet goedkoop

Menuetten zijn enkele van de zeldzaamste katten ter wereld en als gevolg daarvan zijn ze duur in aanschaf. Hun uiterlijk, zoals hun oogkleur, vachtkwaliteit en vorm, kan hun prijs nog verder opdrijven.

Hoewel de prijzen per fokker verschillen, kunt u verwachten dat u minstens $ 1.000 betaalt om de Napoleon te kopen. Sommigen verkopen ze zelfs voor meer dan $ 3.000 wanneer ze in de zeldzamere kleuren komen. Standaard menuetten zijn duurder dan niet-standaard menuetten.

Toch zou ik zeggen dat ze onbetaalbaar zijn dankzij de vreugde die ze hun mensen brengen.

grijze en witte napoleon kat

Maine Coon Persoonlijkheidsprofiel, 13 dingen om te weten over de Skookum Cat, Siberische Kat Persoonlijkheidsprofiel, 13 dingen om te weten over de Dwelf Cat, Belangrijkste kenmerken van de Kinkalow-kat, 13 dingen die u moet weten over Minskin Cats, Alles wat u moet weten over de Toyger Cat, Tabby Cat Prsonaliteit Profiel, 13 Kenmerken van Bambino Cat, Alles over de Khao Manee Cat, 12 Kenmerken van de agdoll Kattenpersoonlijkheid, Alles over de Lykoi Cat, 13 dingen om te weten over de Raas Cat, 10 dingen om te weten over de Genetta Cat, Alles over de Sokoke Kat, 67 Beste Citaten over Kattenliefhebbers, wat u moet weten over de Britse korthaar Chinchilla, 13 kenmerken van de Napoleon-kat en Siamese Kat Persoonlijkheidsprofiel.

12. Ze werden geconfronteerd met vroege controverse

Toen Joe Smith, de oorspronkelijke fokker van de kat, de Napoleon voor het eerst onthulde, kreeg hij er veel kritiek op. De kritieken kwamen voornamelijk voort uit de controverse gericht op de twee ouderrassen, waarbij de Munchkin nog steeds een anomalie was op basis van hun dwerggen. Perzische kwesties waren gericht op de Himalaya en exotische variaties.

De Napoleon-katten werden vanaf het begin zwaar onder de loep genomen, dankzij dat feit. De korte poten verbijsterden veel kattenliefhebbers, en ze keurden het niet echt goed. Dit probleem was zo lang aan de orde van de dag dat de kat pas in 2016 officieel in TICA werd geregistreerd, ondanks dat hij voor het eerst werd gefokt in 1996.

Hoewel, verenigingen zoals de Cat Fanciers ‘Association, American Cat Fanciers Association en de Fédération Internationale Féline hebben ze nog steeds geen officiële status gegeven.

13. Ze zijn gemakkelijk te trainen

Als je niet geïnteresseerd bent in het krijgen van een kat met een harde neus die waarschijnlijk je bevelen negeert en er lang over doet om aan je huis te acclimatiseren, dan is een Napoleon een goede optie. Ze zijn ongelooflijk volgzaam en mensgericht, eigenschappen die ze gemakkelijk te trainen maken.

Ze worden ook gezien als intelligent, wat ook in dit opzicht helpt. De sleutel is om ze vroeg te starten, zodat ze zich kunnen vormen tot een schattige en intelligente kat die je hart verwarmt.

Klaar om deze cutie met ronde gezichten te krijgen?

Na het bovenstaande te hebben gelezen, weet ik zeker dat het je vastberadenheid heeft versterkt om een Napoleon-kat te krijgen. Ze zijn tenslotte schattig, slim en aanhankelijk – alle eigenschappen die elke katteneigenaar zeker waardeert.

Hun vriendelijke karakter maakt ze geweldige toevoegingen aan verschillende familiegroepen en groottes; perfect voor alleenstaanden, grote gezinnen met kinderen of huisdieren, en iedereen daartussenin. Wat ze misschien missen aan benen, maken ze goed met een grote persoonlijkheid. Koop nu de jouwe en maak je klaar om overladen te worden met liefde en genegenheid.

donzige witte napoleon kat

Deze Napoleon Cat post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je doorklikt en een aankoop doet, ik hoogstwaarschijnlijk een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat je het wist.