Oranje Maine Coon Katten (2022) | Alles wat u moet weten

Zoals je waarschijnlijk weet, zijn katten een van de beste metgezellen die een persoon kan vragen. Of je nu op jezelf woont en graag een kattenbedrijf wilt of een groot gezin bent dat dol is op dieren, het is altijd cruciaal om te weten wat voor soort kat je krijgt.

Orange Maine Coon katten zijn groot, harig en hebben een van de mooiste vachten in het kattenrijk. Maar wat maakt ze uniek en wat moet je weten als je een Orange Maine Coon-kat krijgt?

Dit zijn slechts enkele vragen die je kunnen storen, maar maak je geen zorgen; Ik zal hier al uw prangende vragen beantwoorden. Leer alles wat je moet weten, van waar ze vandaan komen tot of Orange Maine Coon-katten verharen.

Dus blijf rondhangen om alles te leren over deze prachtige kat en of het geschikt voor je is.

oranje maine coon kat

Waar Orange Maine Coon Cats vandaan komen

Er zijn verschillende mythes over Orange Maine Coons, zoals dat ze DNA delen met wasberen. Maar de waarheid is veel eenvoudiger dan alle verhalen die met deze katten worden geassocieerd. Hoogstwaarschijnlijk kwamen ze uit Europa en moesten ze zich aanpassen aan de koelere omstandigheden in de staat Maine.

Het Maine Coon-ras komt uit de koude noordelijke regio van Amerika, daarom hebben de katten een dikke, lange vacht. Ze zijn ook het grootste huiskattenras ter wereld, waar de mythe is ontstaan dat ze afstammelingen zijn van bobcats. Orange Maine Coons hebben ook gewatteerde poten om hen te helpen zonder gedoe door sneeuw en koele klimaten te lopen.

oranje maine coon

De Maine Coon heeft sinds 1979 formele erkenning gekregen van de International Cat Association en is wereldwijd een populair ras geworden. Je hebt echter meer kans om andere soorten Maine Coons te vinden, omdat de oranje jassen nog steeds vrij zeldzaam zijn.

Hoe een Orange Maine Coon Cat te identificeren

Het is redelijk eenvoudig om dit kattenras verkeerd te identificeren, dus je moet enkele belangrijke kenmerken kennen die alleen Maine Coons hebben.

Dit ras heeft lang en ruig haar dat helpt om ze warm te houden tijdens de winter. Hun vacht heeft ook een vettig gevoel, wat helpt om de kat droog te houden. En natuurlijk, als u op zoek bent naar een Orange Maine Coon, heeft de kat een oranje vacht.

maine coon kat oranje buiten

Een uniek kenmerk van het Maine Coon-ras is hun fascinatie voor water. Ze zijn ook het grootste kattenras dat er is, dus je verwacht een grote kat zodra deze na twee jaar op ware grootte is.

Deze kenmerken zijn echter niet zo merkbaar als ze kittens zijn, dus het is het beste dat u leert hoe u kunt zien of uw kitten een Maine Coon is.

oranje maine coon met kemphaan

3 Kenmerken van Orange Maine Coon Cats

Voor wat meer details over de Orange Maine Coon-kat, zijn hier de belangrijkste kenmerken van het ras.

1. Oranje Maine Coon Cat Grootte en Gewicht

Deze prachtige dieren zijn groot, met maten die verschillen tussen mannetjes en vrouwtjes.

Gemiddeld kunnen mannetjes 40 centimeter lang worden, 10 inch tot 16 inch lang en tussen 15 lbs en 25 lbs wegen. Aan de andere kant kunnen vrouwtjes 40 centimeter lang worden, 8 inch tot 14 inch lang en tussen 10 lbs en 15 lbs wegen.

Ondanks dat mannelijke en vrouwelijke Orange Maine Coon-katten even lang zijn, zijn de mannetjes meestal veel groter dan de vrouwtjes.

oranje maine coon buiten

2. Oranje Maine Coons Verschillende Jassen

Hoewel deze katten oranje zijn, staan ze officieel bekend als de Red Maine Coon door de Cat Fanciers Association. Het ras is ook bekend als gember, marmelade of Orange Maine Coons.

Er zijn vier kleurklassen waar de Red Maine Coon (oranje) kat onder valt:

 • Effen rood – de kat is één kleur over zijn hele lichaam.
 • Rode tabby – je kunt een rode tabby in een m krijgenackerel of klassiek patroon.
 • Schildpad – de vacht van de kat is rood en zwart of rood en blauw.
 • Rood zilver/wit – de vacht is lichter en heeft een bleker oranje.

De rode jassen zijn een van de meest populaire Maine Coon kleuren. Het is interessant om op te merken dat je meer kans hebt om een mannelijke Orange Maine Coon-kat te krijgen (een kans van één op twee op een oranje vacht) dan een vrouwtje (een kans van één op drie).

oranje maine coon op bestrating

3. Oranje Maine Coon Katten Persoonlijkheden

Deze katten zijn zachtaardig, vriendelijk en extreem geduldig met kinderen. Dit maakt ze een fantastische optie als u op zoek bent naar een andere toevoeging aan het gezin.

maine coon cat sinaasappel in mandje

Ze zijn ook relatief onafhankelijk en zullen hun eigen ding doen, maar zoals de meeste katten kunnen ze vocaal zijn wanneer ze iets willen. Als je alleen woont en van het gezelschap van een katachtige vriend houdt, zijn Orange Maine Coon’s ook uitstekende metgezellen.

Deze katten zijn ook erg nieuwsgierig en houden van jagen, dus zorg ervoor dat je speelgoed in de buurt hebt om te voorkomen dat waardevolle spullen door het huis worden gegooid. Orange Main Coon-persoonlijkheden variëren van kat tot kat, maar dit ras is over het algemeen erg liefdevol en is een geweldige aanvulling op elk huishouden.

oranje maine coon in wasmachine

Dingen om te weten voordat u een Orange Maine Coon Cat koopt

Er zijn een paar dingen die u moet weten voordat u een Orange Maine Coon-kat koopt, van de beste omgeving voor hen tot hoeveel ze kunnen kosten.

Kosten van een Orange Maine Coon Cat

Omdat Orange Maine Coon-katten stamboom hebben, zijn ze behoorlijk prijzig, maar het is de extra kosten zeker waard. Als u een kat van een fokker koopt, verwacht dan tussen de $ 800 en $ 1.500 per kitten te betalen.

Als dat te duur voor je is, kun je ook adopteren. Dit kan echter enige tijd duren en er is geen garantie op het krijgen van een rasechte Orange Maine Coon. Het adopteren van een kat is een geweldige manier om te helpen, en je kunt verwachten dat je tussen de $ 100 en $ 400 betaalt, afhankelijk van of het een oudere kat of een kitten is.

oranje maine coon gezicht

Instellen, benodigdheden en gemiddelde maandelijkse kosten

Nadat je een kat hebt gekocht, moet je je kat al zijn foto’s laten maken en ze laten steriliseren of castreren. Je moet ook benodigdheden krijgen zoals voedsel, een kattenmand en alle andere benodigdheden voor je kat om gelukkig te zijn. Verwacht dat deze initiële kosten tussen $ 350 en $ 1.500 liggen.

Zodra je alles hebt ingesteld en je kat comfortabel is, variëren de maandelijkse uitgaven tussen $ 90 en $ 250. Deze kosten omvatten voedsel, gezondheidszorg, huisdierenverzekering, medicatie en kattenbakonderhoud. Vergeet niet dat Orange Maine Coons grote katten zijn en meer kunnen kosten om te houden dan anderen.

oranje maine coon kat met donzige staart

Zijn Orange Maine Coon-katten goede reisgenoten?

Als je een digitale nomade bent of iemand die graag reist, wil je misschien weten of de Orange Maine Coon het goed doet met reizen. Het korte antwoord is ja, ze doen het goed in een reizende familie, maar het is misschien niet vanaf het begin soepel varen.

Zoals elke kat zal de Orange Maine Coon moeten wennen aan de nieuwe manier van leven, omdat verhuizen naar nieuwe omgevingen de kat in verwarring kan brengen. Het kennen van alle tips en trucs voor je roadtrip met een kat is het beste voordat je samen de wereld rondreist.

oranje maine coon kat

Hoe te zorgen voor Orange Maine Coon Cats: 4 dingen om te weten

Nu je weet hoeveel je moet budgetteren voor een Orange Maine Coon-kat, lees je deze essentiële tips om te leren hoe je voor je katachtige vriend kunt zorgen.

1. Oranje Maine Coon Kattendieet

Het is het beste om uw kat te voeden met voedsel dat een hoog eiwitgehalte bevat, omdat het redelijk actieve katten zijn. Probeer voedsel te gebruiken dat geen conserveermiddelen, vulstoffen en kunstmatige smaakstoffen bevat, omdat deze meestal betekenen dat het voedsel niet zo gezond is voor de kat.

Afhankelijk van uw budget kunt u uw Orange Maine Coon nat, droog of rauw voedsel voeren. Mijn beste suggestie voor mensen in het Verenigd Koninkrijk is om de Royal Canin Maine Coon brokjes te krijgen. Als u zich in de VS bevindt, kunt u hetzelfde merk krijgen op de taaie website.

oranje maine coon

2. Oefenvereisten

Orange Maine Coon katten zijn over het algemeen energiek en lopen graag alleen naar buiten. Van Maine Coons is echter bekend dat ze zwaarlijvig worden als ze het grootste deel van de tijd binnen blijven, dus het is essentieel dat u het gewicht van uw kat bijhoudt.

Hoewel het niet gemakkelijk is om op te merken of uw Maine Coon zwaarlijvig is vanwege hun langharige vacht, kan uw lokale dierenarts u helpen obesitas bij uw kat te identificeren. Met de hulp van uw dierenarts kunt u uw Orange Maine Coon op dieet krijgen en het is het beste om uw kat aan te moedigen om te sporten als hij het niet leuk vindt om naar buiten te gaan.

maine coon oranje met poten

3. Train uw Orange Maine Coon Cat

Orange Maine Coons staan bekend als de honden van de kattenwereld, dus ze doen het goed met training. Het zijn intelligente katten die snel commando’s leren, vooral als je positieve bekrachtiging gebruikt. Ik raad aan om kattentraktaties en clickers voor het trainen van huisdieren te gebruiken, die je kunt krijgen van de taaie website in de VS en de dierensupermarkt in het VK.

maine coon kat oranje

4. Verzorging van uw Oranje Maine Coon Kat

Orange Maine Coons hebben een mooie dikke lange vacht onder hun iconische oranje vacht. U moet uw kat minstens twee keer per week verzorgen om te voorkomen dat het haar in de knoop raakt. Als uw Orange Maine Coon regelmatig het buitenleven verkent, moet u ze mogelijk tot vier keer per week verzorgen.

Hoewel deze katten dol zijn op verzorging, raad ik aan om je huisdier te laten wennen aan het gevoel vanaf de kittenleeftijd, omdat het moeilijk kan zijn om in de routine te komen naarmate ze ouder worden.

maine coon oranje met bloemen

Orange Maine Coon Kat Gezondheid

Net als elke andere raskat heeft de Orange Maine Coon de neiging om genetische gezondheidsproblemen te hebben waar je op moet letten.

Kleine gezondheidsproblemen

Er zijn enkele kleine gezondheidsproblemen die uw Orange Maine Coon kan ervaren. Deze zijn relatief gemakkelijk te behandelen en mogen de kwaliteit van leven van uw kat niet belemmeren als u hem correct behandelt.

 • Stomatitis: Het is een ontsteking in de mond die het vermogen van uw kat om te eten en te slapen kan beïnvloeden.
 • Parodontitis: Het is een tandvleesontsteking die de kaak-botdichtheid en tanden van uw kat kan beïnvloeden.
 • Obesitas: Het is wanneer uw kat overgewicht krijgt door een gebrek aan lichaamsbeweging en te veel eten.
maine coon oranje met zwarte achtergrond

Belangrijkste gezondheidsproblemen

Afgezien van de kleine problemen die uw Orange Maine Coon kan ervaren, zijn er enkele ernstigere gezondheidsproblemen – waarvan sommige behandelbaar zijn – die uw kat kan ervaren.

 • Heupdysplasie: Het is een behandelbaar probleem waarbij de gewrichten van de kat ontwrichten en tegen elkaar schuren.
 • Feline hypertrofische cardiomyopathie: Hypertrofische cardiomyopathie is de meest gediagnosticeerde hartaandoening bij katten, maar het is te genezen.
 • Spinale musculaire atrofie: Het is een ongeneeslijke genetische ziekte die ervoor zorgt dat spieren zwak worden en afbreken.
 • Polycysteuze nierziekte: Het is een ongeneeslijke erfelijke ziekte die ervoor zorgt dat de nier na verloop van tijd afbreekt en uiteindelijk stopt met werken.
maine coon kat oranje

Veelgestelde vragen over Orange Maine Coon Cats

Laatste gedachten over Orange Maine Coon Cats

Orange Maine Coon katten zijn prachtige dieren met prachtige vachten en mooie persoonlijkheden. Zoals elk huisdier zijn er specifieke gezondheidsproblemen waar je op moet letten, maar over het algemeen is de Orange Maine Coon zeker een kat die het waard is om te hebben.

Hoewel ze duur zijn, zorgen ze voor de perfecte metgezel en fantastische huisdieren.

maine coon kat oranje

Deze oranje Maine coon cats post kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je doorklikt en een aankoop doet, ik hoogstwaarschijnlijk een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat je het wist.