Siberische kattenkleuren () Complete gids

De eerste bekende verwijzing naar Siberische katten en Siberische kattenkleuren is van 1000 na Christus. Deze prachtige katten zijn ontstaan in het koude weerklimaat van Rusland en er zijn altijd verschillende Siberische kattenkleuren geweest.

Traditioneel zwierven ze rond in de wilde bossen van Siberië. Daarom worden ze nu boskatten genoemd.

De Siberiër is een van de 3 rassen van boskatten. Ze zijn ook een van de oudste kattenrassen die “natuurlijk” zijn of niet door mensen zijn ontwikkeld door kruising met andere rassen.

Dit gebrek aan kruising plus hun verleden in Rusland betekent dat het over het algemeen robuuste en gezonde katten zijn die de neiging hebben om minimale gezondheidsproblemen te ervaren.

Die strenge Siberische winters resulteren er ook in dat dit ras een lange, waterdichte bontjas ontwikkelt. Inderdaad, in tegenstelling tot veel andere kattenrassen hebben Siberiërs de neiging om behoorlijk van water te houden.

Siberiërs zijn krachtige katten waarvan de achterhand meestal langer is dan hun voorpoten, waardoor ze erg hoog kunnen springen. Ze hebben de neiging om ongeveer vijf jaar nodig te hebben om volledig volwassen te worden, op welk moment de meeste middelgrote tot grote katten zullen zijn – vooral de mannetjes. Hun uiteindelijke grote omvang wordt echter gecompenseerd door hun zachte aard.

Dit avontuurlijke en aanhankelijke kattenras is er ook in een breed scala aan kleuren – tot 200. Persoonlijk heb ik een zwarte Siberische kat genaamd Alexei die absoluut prachtig is. Hier is mijn gids voor Siberische kattenkleuren om u te helpen het perfecte Siberische kattenhuisdier voor u te vinden.

zwarte Siberische kat zijhoek onderweg
De prachtige zwarte Siberische kat Alexei, CCO van de Veeleisende Kat

⇒ Zin om je kat op pad te krijgen? Bekijk mijn berichten op Is kattenlopen mogelijk?, 7 Beste escape proof kattenharnas Opties 5 Beste drager voor katten keuzes, 14 Beste kattendrager voor autoreizen opties en 4 Top Travel Kattenbak Opties.

Siberische kattenkleuren: wat zijn de keuzes?

Siberische katten zijn er in allerlei kleurencombinaties. Hun kleuren en patronen kunnen diep en dramatisch zijn. De meest voorkomende kleuren zijn oranje, grijs, zwart, blauw en wit.

Siberiërs mogen elke hoeveelheid wit hebben om flits aan hun basiskleuren toe te voegen. Tabby Siberische katten hebben witte kinnen, die zich in de lichtere kleuren naar hun keel en borst kunnen lijken uit te strekken, maar dit zijn technisch gezien geen witte markeringen.

zwart Siberisch kattenportret met rode achtergrond

Er zijn drie belangrijke soorten Siberische kattenkleuren. De eerste, en meest voorkomende, is tabby. De tweede is full color of Selfs . De derde is de Neva Masquarade Siberische katten of Kleurpunt. Dit is zowel een patroontype als een kleurtype.

En vergeet niet dat de kleur van Siberische katten in de loop van de tijd kan veranderen. Dit heeft de neiging om de vorm aan te nemen van vervaging of van markeringen die minder duidelijk worden.

Leuke jonge tabby Siberische kat op witte achtergrond
Tabby Siberische Kat

1. Tabby Siberische Kat

Bruine of zwarte Siberische kattentabbies

Dit zijn misschien wel de meest klassieke tabby kleuren voor Siberische katten. Deze tabby Siberische katten zijn meestal verschillende tinten bruin in plaats van veel zwart, maar ze kunnen worden aangeduid als zwarte Siberische kattentabbies.

tabby Siberische kat in groene bladeren
Tabby Siberische Kat in de bladeren

Siberische tabbykatten kunnen in vrijwel elke tint bruin komen, van lichtgoud tot donker chocoladebruin. Deze katten hebben ook de neiging om meer een wilde / bos natuurlijke uitstraling te hebben.

Zilveren Tabby Siberische Katten

Er is een groot scala aan opties als het gaat om zilveren tabby Siberische katten. De meeste zilver Siberische katten zijn zwart of zwart-zilver of bruin. Deze katten hebben zwarte punten op meestal witte vacht wat een glinsterend effect geeft. Deze zilver Siberische katten kunnen variëren van een zeer donkere chocoladebruine tot een zeer bleke tint bruin.

zilveren Siberische katten die elkaar verzorgen
Zilveren Siberische Katten

Alle zilveren tabby Siberische katten hebben een witte bont ondervacht. De “kleur” komt alleen verderop in hun vacht voor wat het zilverachtige effect geeft. Er zijn ook rode zilversoorten, blauwe zilversoorten en crèmezilveren.

Gouden Siberische Katten

Omdat er tabby zilveren Siberische kat is, zijn er ook tabby gouden Siberische katten. Deze Siberische katten komen meestal minder vaak voor. Ze hebben de neiging om een helderdere tint van goud en zwarte poten te zijn. Sommige tabby bruine Siberische katten kunnen vrij goudkleurig lijken.

goudbruine Siberische kat in de sneeuw
Gouden Siberische Kat

Maine Coon Persoonlijkheidsprofiel, 13 dingen om te weten over de Skookum Cat, Siberische Kat Persoonlijkheidsprofiel, 13 dingen om te weten over de Dwelf Cat, Belangrijkste kenmerken van de Kinkalow-kat, 13 dingen die u moet weten over Minskin Cats, Alles wat u moet weten over de Toyger Cat, Tabby Cat Prsonaliteit Profiel, 13 Kenmerken van Bambino Cat, Alles over de Khao Manee Cat, 12 Kenmerken van de agdoll Kattenpersoonlijkheid, Alles over de Lykoi Cat, 13 dingen om te weten over de Raas Cat, 10 dingen om te weten over de Genetta Cat, Alles over de Sokoke Kat, 67 Beste Citaten over Kattenliefhebbers, wat u moet weten over de Britse korthaar Chinchilla, 13 kenmerken van de Napoleon-kat en Siamese Kat Persoonlijkheidsprofiel.

2. Vaste stoffen of “Selfs” Siberische katten

Een solide of “zelf” Siberische kat heeft geen patroon te zien – alleen een effen kleur. Alle Siberische katten hebben genetisch een tabby-patroon, maar soms wordt het bedekt door een effen kleur, zodat het slechts één platte kleur lijkt te zijn.

Wanneer het zilveren gen wordt toegevoegd aan vaste stoffen wordt de kleur een rook. De meest voorkomende effen kleuren voor Siberische katten zijn zwart, blauw, rood en wit.

3. Bicolor of Witte Siberische Katten

Deze Siberische katten hebben enkele gebieden van wit op hun vacht. Die witte gebieden kunnen overal zijn, maar zitten vaak op hun borst of poten. Bicolor betekent dat de vacht van je Siberische kat meestal wit is.

witte Siberische kat met blauwe ogen
Witte Siberische Kat

15 meest populaire Maine Coon kleuren, 12 Dingen om te weten over Seal Point Ragdoll Cats, 13 meest populaire Siamese kattenkleuren, 13 soorten Ragdoll Cat kleuren en vachtpatronen, Britse korthaar kleuren en Siberische Kattenkleuren.

Siberische kattenpatronen

Siberische katten zijn er in meerdere patronen. Deze variëren van het klassieke blotched stijlpatroon tot gestreepte makreel tot een mix van strepen en vlekken tot gearceerde tabbypatronen. Siberische katten zijn er ook in effen kleuren – zoals onze eigen zwarte Siberische kat Alexei.

Een andere patroonoptie is de “Neva Masquerade” zoals hierboven vermeld. Neva Masquerade Siberische katten hebben alleen kleur op hun gezicht, poten en staarten. Hun lichaam zal bleek zijn en ze hebben ook blauwe ogen.

Neva vermomt Siberische kat
Siberische Neva maskerade kat

Als het zilveren gen aanwezig is, kan uw Siberiër gearceerd zijn of kan de kleur rokerig worden.

Maine Coon Persoonlijkheidsprofiel, 15 meest populaire Maine Coon kleuren, Noorse Boskat vs Maine Coon en Maine Coon versus normale kat.

Siberische kattenogen

Siberische cat eye kleuren variëren van groen tot koper. Alle Siberische kittens hebben blauwe ogen, maar alleen de Neva Masquerade-stijl heeft blauwe ogen op volwassen leeftijd. Siberische kattenogen hebben de neiging om enigszins ovaal te zijn en vrij ver uit elkaar te liggen. Sommige Siberische katten hebben zelfs verschillend gekleurde ogen.

zwarte Siberische kat close-up met organge kraag en groene achtergrond
Mijn groenogige zwarte Siberische Kat

10 Soorten Siamese katten, Siamese Kat Persoonlijkheidsprofiel, Alles wat u moet weten over de Lynx Point Siamese, Flame Point Siamese Katten, 13 meest populaire Siamese kattenkleuren, Lilac Point Siamese Katten en 12 Sensationele Siamese kattennamen.

Samengevat: Siberische kattenkleuren

Zoals je kunt zien, zijn Siberische katten er in een breed scala aan kleuren en patronen. Ik heb een stevige zwarte Siberische kat, Alexei. Zijn onderbuik is echter meer rook en blijkbaar kan zijn vacht in de loop van de tijd veranderen om meer chocoladebruin te worden. Nu ik hem heb, maakt het me niet uit welke kleur hij heeft, want ik hou zoveel van hem!

Siberisch blauw kitten
Siberisch blauw katje

Het maakt niet uit welke kleur je Siberische kat heeft, ze zullen hoogstwaarschijnlijk een aanhankelijk en liefdevol huisdier zijn.

Let: Deze Siberische kattenkleuren post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.

Zoals deze Siberian Cat Colors Post? Waarom pin je het niet?