Skookum Cat: 13 dingen die u moet weten

Vaak aangeduid als de Shirley Tempels van de kattenwereld, deze schattige katachtigen hebben een interessant herkenbaar handelsmerk van krullende jassen, snorharen en wenkbrauwen. En deze schattige eigenschappen zijn niet hun enige unieke kenmerk. Skookums hebben kortere voorpoten dan hun achterpoten, hoewel dit niet belet dat deze schattige kleine beestjes snel rondzoemen.

Skookum katten zijn een uniek en zeldzaam kattenras. Hun verhaal begint in de late jaren 90 en vandaag worden ze door sommige registers erkend als een experimenteel ras. De temperamenten en kenmerken van het ouderras schijnen door deze schattige kleine bontballen.

Van hun ongewone korte benen tot hun gekrulde vachten, laten we erin duiken om meer te weten te komen over dit kortbenige kattenras.

Skookum Kat
Skookum Kat

13 dingen om te weten over Skookum Cats

Als je op zoek bent naar een schattige, krullende-snorharige, korte kleine Skookum met wenkbrauwen, zijn er een aantal interessante dingen om over hen te weten. Om te beginnen zijn ze niet je typische huisbroodkat; ondanks hun gestalte zijn ze super energiek en gewoon vol liefde en knuffels.

Dus, zonder verder oponthoud, laten we eens kijken naar wat er te weten valt over deze schattige kleine beestjes.

1. Skookum Kattengeschiedenis

Skookum-katten werden ontwikkeld uit een kruising tussen Munchkins en LaPerm-katten om een kortbenige kat met een gekrulde vacht te creëren. Het Skookum-ras is nu ongeveer 30 jaar oud en hoewel dit misschien lang lijkt, is het relatief kort in termen van bestaan voor een kattenras.

Kijk eens naar hun ouderrassen. Munchkins bestaan al sinds de jaren 1940 en de LaPerm-katten sinds de jaren 1980. Het Skookum-ras begon in de jaren 1990 toen Roy Galusha Munchkins en LaPerms begon te kruisen.

De International Cat Association of TICA is wereldwijd het belangrijkste genetische kattenregister en ze hebben de Skookum-kat geaccepteerd als een experimenteel ras. En hoewel het ras is geaccepteerd als een experimenteel ras, is het niet geaccepteerd als een daadwerkelijk ras – totdat er een zekerheid is dat er geen negatieve connotaties zijn met het kattenras.

2. Oorsprong van de naam van de Skookum-kat

Hoewel het woord “rex” vaak wordt gebruikt om aan te tonen dat een kattenras krullend haar heeft, zoals de Devon Rex en Cornish Rex, volgt de krullende Skookum niet met zijn naam.

De naam Skookum heeft een Indiaanse oorsprong, afgeleid van jargon dat door de Chinook-stam werd gebruikt, wat ‘machtig’, ‘dapper’ of ‘krachtig’ betekent. Dat is een vrij grote naam voor zo’n kleine poes om waar te maken. Maar grappig genoeg zijn deze kleine krullende huisdierballen in feite dapper en machtig – in hun eigen soort vormen en vormen.

3. Skookum Katten Temperament

Omdat het Skookum-ras zich nog in een vroeg stadium bevindt en ze een relatief nieuwe rassoort zijn, is het belangrijk om de karakters van het ouderras te bekijken en te bestuderen. Het temperament van de Skookum-kat kan veel van de kwaliteiten van de Munchkin en LaPerm behouden.

  • Munchkin Katten: Deze lieve poesjes hebben een hoop energie. En ondanks hun korte benen, staat het erom bekend dat ze de Zoomies door het huis, achter hun speelgoed en lekkernijen aan.

    Deze katachtigen houden ervan om te spelen en genieten van het gezelschap van honden, kinderen en andere katten. Bovendien zijn ze erg geliefd om hun kleine gestalte en donzige jassen.

  • LaPerm Katten: Terwijl Munchkins vooral bekend staan om hun explosieve energie, worden LaPerm-katten daarentegen erkend als dom. Deze clownachtige katten laten je in steken achter. Maar verwar hun clownerie niet met domheid. LaPerm-katten zijn zeer intelligente wezens, met de mogelijkheid om deuren te openen en te snacken op lekkernijen die verborgen zijn op moeilijk bereikbare plaatsen.

De Skookum-kat kan eigenschappen van beide ouderrassen erven. Ze staan immers bekend als levendig en speels, intelligent en nieuwsgierig. Als je op zoek bent naar een bontbaby die goed overweg kan met andere huisdieren in huis en natuurlijk je kinderen, dan past een beetje Skookum er misschien perfect in.

Houd er rekening mee dat wanneer u op zoek bent naar een gekruiste kat, u de dominante persoonlijkheid van beide ouderrassen kunt krijgen. Zorg er dus voor dat je blij bent met zowel de temperamenten van de Munchkin als laPerm voordat je jezelf en je gezin aan een Skookum verbindt.

skookum kat

4. Skookum Persoonlijkheid

Zoals ik al zei, zijn deze harige katachtigen actieve, speelse kitties die vol van geest zijn. Ze houden van klimmen en springen, dus investeren in een krabpaal of planken voor katten zou het meest geschikt zijn bij het bezitten van een Skookum.

Samen met hun schattige persoonlijkheid en dwaze capriolen, houden deze kitties ervan om te knuffelen en zijn ze aanhankelijk van aard.

Bovendien staan Skookum-katten bekend om hun happy-go-lucky persoonlijkheden. Deze zelfverzekerde en kalme katten zijn atletisch en zijn geweldige huisdieren, of voor iedereen die op zoek is naar een actieve kat die geniet van een vriendelijke schoot knuffel.

Psst… Houd er rekening mee dat temperament wordt geërfd, terwijl persoonlijkheid wordt verworven door socialisatie en andere factoren.

5. Skookum Kenmerken

De kenmerken van Skookum omvatten verschillende kenmerken die hen onderscheiden van hun ouderkatten, de Munchkin en LaPerm.

Als een uniek kattenras hebben deze kittens lange, gepluimde staarten met afgeronde uiteinden. Ze hebben grote, puntige oren bovenop hun ingeklemde hoofden. Bovendien hebben ze middelgrote tot grote, amandelvormige ogen.

Ondanks dat deze kitties lichtgewicht bontballen zijn, zijn ze aanzienlijk gespierd. Dit komt omdat hun korte voorpoten en langere achterpoten een gedrongen uiterlijk hebben en hun lichamen laag bij de grond lijken te blijven. Over het algemeen kunnen het lichaam en de nek van een Skookum-kat breed lijken met een afgeronde borst en compacte voeten.

6. Voedsel – dieetvereisten

Hoewel deze kitties een uniek uiterlijk hebben, hebben Skookums geen specifieke dieetbehoefte.

Om de vacht, huid en het gewicht van uw Skookum op een optimaal niveau te houden, moet u uw kat voorzien van een hoogwaardig eiwitdieet met natuurlijke ingrediënten. Het is een goed idee om deze poezen een mix van droog en nat kattenvoer te geven om een breed scala aan voedingsstoffen te bieden.

Ingeblikt voedsel kan ook extra vocht en eiwitten aan het dieet van uw kat leveren en is van vitaal belang voor een gezonde levensstijl.

Psst… Weet je niet zeker wat je je kat moet voeren? Bekijk deze ‘Ultieme kattenvoergids‘ om het beste natte en droge voedsel voor katachtigen te vinden.

7. Oefening & Training Requirements

Skookums hebben veel energie; ze houden ervan om te spelen en rond te stuiteren. Dus, als je eigenaar bent of op het punt staat om te spelen, moet je investeren in speelgoed en bereid zijn om af en toe wat actieve bezigheden te doen. Hands-on speelgoed heeft meer kans om ze te stimuleren en in beweging te krijgen, zoals een laserpunt of een puzzeldoos.

Deze kleine furbabies zijn superslim en zullen je niet veel problemen geven als je ze traint om basisdingen te doen, zoals het gebruik van de kattenbak. Bovendien, als je het geduld hebt om met hen te werken, zijn deze mooie pussies helder genoeg om complexere vaardigheden zoals kattenlopen onder de knie te krijgen.

skookum kat

8. De kleuren van Skookum’s Curly Coat

De krullende lokken van een Skookum-kat zijn een van de meest unieke kenmerken. Bovendien hebben deze katachtigen zelfs gekrulde snorharen en wenkbrauwen – hoe schattig!

De vacht van een Skookum kan een scala aan patronen en kleuren bevatten. Deze kunnen tabby, bicolor, kleurpunten en effen kleuren zijn. En afgezien van gekrulde jassen en kleuren, kunnen hun jassen kort of lang zijn. Verder kunnen skookums ook in andere kleuren komen die aanwezig zijn in de Munchkin of LaPerm lijnen.

9. Skookum Basiszorg

Skookum katten zijn over het algemeen onderhoudsarme rassen. Hoewel ze gemakkelijk te verzorgen zijn, moet men onthouden dat ze nog steeds de basisverantwoordelijkheid vereisen die je aan elke andere harige vriend zou geven.

Regelmatige bezoeken aan de dierenartsen voor algemene controles en opnamen worden aanbevolen. Vanwege de kleine benen van deze kittens, moet u uw Skookum meenemen voor controles om ervoor te zorgen dat ze ook geen last hebben van rug- of gewrichtsproblemen.

Het is ook essentieel om je kat veel oefeningen te geven (onthoud dat ze deel uitmaken van Munchkin en dus graag actief zijn).

10. Verzorging Skookums

De krullen van Skookum-katten worden beschouwd als een van de belangrijkste onderscheidende kenmerken van deze katten. Hun gekrulde, windgeblazen jassen gaan op elke manier die het wil. Hoewel de vacht er intimiderend uit kan zien om te onderhouden, is het vrij eenvoudig en vereist het minimaal onderhoud.

De haren van deze katten moeten mogelijk een of twee keer per week worden geborsteld met een kattenborstel. Je zult de zachte krullen zachtjes willen borstelen, zodat de lokken niet pluizen – yep, je hebt het gehoord, kroes.

Je zou wat water in een spuitfles en wat petconditioner kunnen gebruiken om de krullen licht te spuiten. Laat vervolgens je vingers door hun krullen lopen om wat vol te gevenUme– net zoals mensen dat zouden doen, toch?

Als je ze meer wilt borstelen, ga je gang. Deze katachtigen houden ervan om geaaid, geknuffeld en aanbeden te worden. Bovendien is het een geweldige manier om een band op te bouwen met je aandachtslievende Skookum.

11. Gezondheidsproblemen &voorwaarden

Skookum-katten zijn een experimenteel, nieuw kattenras, dus grote gezondheidsproblemen en levensverwachting zijn voorlopig onbekend. Voor het grootste deel is het ras relatief gezond.

Net als de Lambkin-kat worden de Skookums gekruist uit de Munchkin-kat, waarbij dwerggroei bij katten het gevolg is van genetische mutatie van de ouderrassen. Hierdoor ontstaat een aandoening die bekend staat als pseudoachondroplasie. Hoewel het misschien geen problemen veroorzaakt voor de katachtige, kan het resulteren in misvormingen van ledematen of de dood terwijl het nog in de baarmoeder zit.

Munchkin-katten zijn ook vatbaar voor lordose en pectus excavatum. Aan de andere kant zijn LaPerm-katten gezonde katachtigen zonder genetische aandoeningen. Daarom kunnen Skookums gezondheidsproblemen erven, net als elk ander ras van Munchkin-katten.

skookum kat

Welke geuren haten katten? Waarom hijgen katten?, Hoe lang slapen katten?, Wat betekenen slapende katposities? Wanneer is een kat een volwassene?, Waarom hebben katten staarten?, Dromen katten? Zijn Duitse herders goed met katten? , Corgi’s en katten: wat u moet weten, Kunnen katten depressief worden?, Waarom wrijven katten hun gezicht op dingen?, Hoe lang is een kattenherinnering?, Waarom slaapt mijn kat bij mij en niet bij mijn man?, Kunnen Golden Retrievers en Katten met elkaar opschieten?, Waarom bijt mijn kat mijn vergoedingt?, Hoe lang groeien katten?, Waarom laat mijn kat zo’n scheet?, Hoe katten uit de buurt van planten te houden, Waarom schudt mijn kat?, Waarom miauwen katten ’s nachts?, Kunnen katten verkouden worden?, Waarom blijft mijn kat niezen? Slaaphoudingen van de kat bij ziekte, Kunnen katten zwemmen? en Rottweilers en katten: 11 dingen die je moet know

12. Vrouw vs. Mannelijke Skookums

Er zijn enkele opmerkelijke fysieke verschillen tussen vrouwelijke en mannelijke Skookums.

Het meest opvallende onderscheid is de grootte van de kat. Vrouwtjes wegen over het algemeen 3-5 pond, terwijl mannetjes gemiddeld tussen de 5-7 pond wegen. Bovendien kunnen mannetjes een centimeter groter worden dan hun vrouwelijke tegenhangers.

Ongeacht hun gewicht, zullen Skookum-katten ongeveer de helft van de grootte van uw gemiddelde volwassen kat wegen.

Interessant is dat een ander veel voorkomend verschil tussen de geslachten hun jassen zijn. De vachten van mannelijke Skookums hebben de neiging om veel strakkere krullen te hebben dan die van vrouwen. Dus als je een Skookum met strakke krullen ziet, kan het een mannetje zijn, en integendeel, een met losse lokken kan een vrouwtje zijn.

13. Het bezitten van een Skookum

Om te beginnen zijn beide ouders van Skookum relatief prijzige kattenrassen. Skookum katachtigen daarentegen worden beschouwd als zeer zeldzame rassen, waardoor hun kosten aanzienlijk hoger zijn dan die van hun ouderrassen.

Munchkins verkopen regelmatig voor ongeveer $ 10.000, terwijl LaPerms gemiddeld voor ongeveer $ 500 gaan. Als het echter gaat om het bezitten van een schattige kleine Skookum, wees dan bereid om aan hoge eisen te voldoen en een mooie cent van ongeveer $ 2.000 te betalen.

Skookum kitties zijn meer dan alleen hun algehele schattige persoonlijkheden en unieke uiterlijk. Toegegeven, met hun stompe voorpoten, krullende jassen en lieve gezichten hebben ze ook duidelijke kenmerken.

Hun unieke windgeblazen lokken en aanhankelijke, dwaze persoonlijkheden maken deze kitties aanbeden van over de hele wereld. Wat vind jij hiervan poot-fect kleine krulballen? Heb je zoveel geluk gehad dat je er een hebt ontmoet?

skookum kat

Deze skookum cat post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je doorklikt en een aankoop doet, ik hoogstwaarschijnlijk een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat je Wist.