Waarom houden katten van String? () 5 Redenen

Ondanks hun vaak apathische houding houden katten ervan om zich te vermaken door dingen rond te jagen. Zelfs met tientallen kattenspeeltjes tot hun beschikking, is het niet ongebruikelijk dat katachtigen overal touwtjes over kiezen. Afbeeldingen van katten en bolletjes garen zijn immers niet voor niets cliché.

Maar als je bontbal dat jarenlange touwtje kiest boven het nieuwe glanzende speelgoed dat je voor hen hebt gekocht, moet je niet teleurgesteld achterlaten. Waarom houden katten van touw? Katten geven de voorkeur aan het achtervolgen van dingen zoals touw en linten omdat ze hen stimuleren terwijl ze vertrouwen op hun jachtinstinct.

Lees verder om het verhaal achter katachtige fascinatie over snaren te achterhalen en of het een veilige speelbal is of niet.

persoon-aaien-kat-met-garen-eromheen-waarom houden katten van touw

Afbeelding van Ma-Xiao-Tiao via Pixabay

Waarom houden katten van String?

Hier zijn de belangrijkste redenen waarom katten vele uren met hun favoriete snaar kunnen spelen.

1. Hun jachtinstincten

Katten, gedomesticeerd of niet, zijn ongelooflijke jagers. Katachtigen staan altijd klaar om muizen, slangen en andere beestjes in het wild te bespringen. In een liefdevol huishouden wordt jagen overbodig en laat hun oerdriften ongebruikt – tenzij ze als mousers worden gebruikt.

Daarom stimuleren ze deze door op een touwtje, laserpointer of zelfs op je voeten te bijten. De glibberige beweging en het trillen van de snaar bootsen prooien na die proberen te ontsnappen. Het hebben van volledige controle over de snaar – waardoor het een gemakkelijke prooi is – in tegenstelling tot een laserpointer is hier ook een bijdragende factor.

2. Ze houden van spelen

persoon-probeert-te-aaien-kat

Afbeelding van Ma-Xiao-Tiao via Pixabay

Hoewel alle katten een aantal oerinstincten behouden, houden ze zich niet allemaal bezig met kattenspeelgoed om alleen maar aandacht te besteden aan hun jachtinstincten. Hun jachtdagen zijn immers al lang voorbij en ze weten te spinnen als ze voedsel nodig hebben. Sommigen, zo niet de meeste, jagen snaren rond omdat ze gewoon van spelen houden.

3. String is stimulerend

Hoewel we leuk zijn, weten we allemaal hoe gemakkelijk katten zich kunnen vervelen. Wanneer ze zich vervelen of negatieve gevoelens moeten verlichten, zullen ze op zoek gaan naar stimulerende activiteit.

Schattig kitten spelen met kleurrijk speelgoed.

Spelen met snaar geeft zowel fysieke als mentale stimulatie aan katten, wat een reden is waarom katten van snaar houden. Als katteneigenaar is dit geweldig voor jou. Terwijl ze tijd besteden aan het najagen van touw, houden ze zich fysiek gezond. Het geeft ze ook iets positiefs om te doen in plaats van aan je tapijt te klauteren of ander slecht gedrag dat katten kunnen krijgen wanneer de verveling toeslaat.

4. Het lijkt op een staart

Hoewel veel dunner dan de meeste kattenstaarten, lijkt een touwtje enigszins op de staart van een kat. En omdat katachtigen graag hun staarten achtervolgen, doen ze hetzelfde met het stuk garen. Katten jagen hun eigen staarten om dezelfde reden dat ze touw nastreven: ze spelen, scherpen hun jachtvaardigheden aan en voor stimulatie.

Tabby kat ligt op bed met opgeheven staart.
Niet knoeien met mijn staart

Hoewel het achtervolgen van de staart het meest voorkomt bij kittens, ontgroeien sommige oudere katten de gewoonte niet en kan de gelijkenis tussen een touwtje en de staart van een kat achter hun fascinatie liggen.

5. Het heeft een wenselijke textuur

Uitgerust met klauwen, houden katten van vastzetten en krabben op bekleding en tapijten – het is een van hun destructieve gedragingen. De textuur van garen (en dus touw) is perfect voor dit doel, omdat het hen in staat stelt om erin te klauwen. Dit is vooral goed voor je als je tapijten in huis hebt of niet wilt dat je bontbal krassen achterlaat op je banken.

Moeten katten met String mogen spelen?

kat-kijken-naar-string-art

Afbeelding van Monstera van Unsplash

Katten houden van veel dingen die niet goed voor hen zijn , net als een bepaalde soort. Als zodanig moet u voorzichtig zijn met wat u uw kat laat doen en u bewust zijn van de gevaren van elke handelingivities waar ze aan deelnemen.

Hetzelfde geldt voor string, wat gevaarlijk kan zijn voor katachtigen, ondanks hoe leuk ze het vinden. Als zodanig moeten katten te allen tijde onder toezicht staan wanneer ze met een snaar spelen om de volgende gevaren te voorkomen.

Verstrikt raken in String

Wanneer de snaar te lang is, kunnen katten tijdens het spelen gemakkelijk verstrikt raken in de snaar. Terwijl ze gedachteloos achter het stuk garen aanzitten, kunnen ze in het touwtje worden gewikkeld.

Dit kan leiden tot blessures of nog erger. Ze kunnen zich ook vastbinden aan bepaalde voorwerpen in huis, wat duur kan zijn als deze huishoudelijke artikelen beschadigd raken. Het kan ook de katachtige verwonden.

De string opnemen

Hoewel katten bekend staan als intelligent, weten ze instinctief niet wat goed voor hen is. Sommige katten zullen bijvoorbeeld geen tweede gedachten hebben over het drinken van melk terwijl ze dat niet zouden moeten doen, omdat de kans groot is dat ze lactose-intolerant zijn.

Daarom is er een kans voor katten om te kauwen en het touwtje in te slikken waarmee ze spelen, wat verschrikkelijk kan zijn. De draad kan in hun keel worden gevangen of naar de maag reizen en verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken.

Wat te doen als uw kat een touwtje probeert in te slikken

zieke kat

Afbeelding door Alexander Andrews van Unsplash

Een kat die probeert touw in te slikken, kan succesvol zijn en het uiteindelijk binnenkrijgen, en je zult het nergens meer vinden. Sommige zijn niet succesvol en je zult een draad uit de mond zien hangen terwijl de andere draad in de keel zit.

In het laatste geval moet u nooit proberen het touwtje zelf te verwijderen, omdat u het risico loopt de keel van de kat te beschadigen. Breng je kat in plaats daarvan zo snel mogelijk naar de dierenarts en hij zal doen wat het beste is voor de kat. Hetzelfde geldt voor elk stuk touw dat aan de achterkant van de kat hangt.

In geval van inname moet uw kat het zonder problemen doorgeven. Sommigen zullen dat echter niet doen en u moet contact opnemen met de dierenarts voor wat er moet gebeuren.

Veilig spelen met snaar

Ondanks deze mogelijke complicaties in verband met de snaar, betekent dit niet dat u uw kat volledig moet stoppen met ermee te spelen. In plaats daarvan moet je de kat alleen met dit stuk garen laten spelen als je er toezicht op hebt. Hierdoor kun je voorkomen dat ze zichzelf vroegtijdig beschadigen.

Als alternatief kunt u proberen hun prooivoorkeur te achterhalen en ze een veiliger kattenspeeltje te geven.

Laatste gedachten over waarom katten van String houden

kat-spelen-met-snaar-speelgoed

Afbeelding door Mathias Reding van Pexels

Pindakaas en gelei, Robin en Batman, en katten en string zijn enkele van de meest populaire duo’s ter wereld. Katten houden van touw omdat het hen in staat stelt hun jachtinstinct te gebruiken, zichzelf te stimuleren en een leuke speelbal is.

In tegenstelling tot de eerste twee duo’s werken katten en string echter niet altijd goed samen, omdat deze relatie veel gevaren met zich meebrengt. Daarom moet je ervoor zorgen dat je bontbal onder constant toezicht staat als ze plezier mogen hebben met touw.

Dit is de reden waarom katten zoals string post affiliate links kunnen bevatten. Dat betekent dat als je doorklikt en een aankoop doet, ik hoogstwaarschijnlijk een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat je het wist.