Waarom ligt mijn kat op mijn borst? () 5 redenen waarom

Als kattenouder is het handig om zoveel mogelijk te weten over je katachtige, zoals hoe je het beste voor je kat kunt zorgen en zelfs wat hun verschillende gedragingen betekenen – zoals waarom ligt mijn kat op mijn borst?

Niet veel mensen zijn ook gestopt om na te denken over waarom katten graag op hun mensen liggen. Er zijn tal van theorieën om te bespreken als het gaat om waarom je baby’s misschien graag op je borst, ledematen of zelfs je gezicht rondhangen.

Hoewel er veel mythes zijn over katten en hoe ze je gewoon gebruiken voor kamer en onderdak, zijn ze gewoon niet waar. Katten zijn liefdevol en loyaal en ze tonen hun genegenheid op vele manieren.

Sommige hiervan omvatten het brengen van hun kattenspeelgoed, je volgen of zelfs – je raadt het al – op je liggen.

Laten we meteen ingaan op enkele van de theorieën over waarom je kat misschien graag op je ligt.

vrouw slapend met grijze kat in armen misschien afvragend waarom mijn kat op mijn borst ligt

Waarom ligt mijn kat op mijn borst? 4 seizoenen

1. Je kat houdt van je

We beginnen met het voor de hand liggende. Dit klinkt misschien eenvoudig, maar een fysieke aanraking van je kat kan net zo ongecompliceerd zijn als dat hij je laat zien dat hij van je houdt. Zie het als hun manier om je een knuffel of een knuffel te geven. Laten we eerlijk zijn, ze hebben een oogje op je!

Dus als je bontbaby op je borst of een ledemaat kruipt, kun je jezelf als een geliefde katteneigenaar beschouwen.

wat betekent het als een kat je kopstoot - gember kat knuffelen

2. Het zijn voor wat warmte

Het is geen geheim dat katten graag zitten, liggen en opkrullen op warme plaatsen. Of dat nu op een zonnige vensterbank is of op de borst van hun mens (of welk lichaamsdeel dan ook), ze zullen tevreden zijn. Lichaamswarmte is vaak het meest constant warm, dus wie kan deze kleine opportunisten de schuld geven?

Ze lijken echter geen enkele beweging van hun warme oppervlakken te verdragen. Dus je zult merken dat als je niet erg stil zit, ze snel naar de volgende beste toasty plek gaan.

Dat kan een zonnige vensterbank zijn of zelfs je plekje op de bank als je opstaat – je hebt hem toch zo lekker opgewarmd.

Jonge bebaarde kerel die thuis op de bank slaapt

En laten we het toegeven, het hebben van een donzige kleine kachel op je schoot kan net zo gunstig zijn. Het zorgt niet alleen voor een zeer gezellige situatie, maar je katachtige metgezel die in nauw contact met je staat, kan enorm geruststellend zijn.

3. Je hartslag kalmeert hen

Dit is zeker geen bizarre conclusie om te trekken. Uw kitten kan het associëren met dicht bij zijn mamma’s slapen en het daarom associëren met gevoelens van veiligheid. Immers, is dat niet hoe we ze als kittens hebben behandeld – ze recht onder onze kin knuffelen?

Deze lichaamsritmes herinneren hen aan het zachte spinnen van hun ouders en kunnen diep hypnotiserend en kalmerend zijn.

Hoewel deze katachtigen zeer onafhankelijke wezens zijn, is het terugkeren naar ‘kinderachtig’ kattengedrag een veel voorkomende gebeurtenis en mogelijk een veilige plek voor hen.

Katten hebben zeker een speelse, kinderlijke kant die zich vaak manifesteert in de manier waarop ze zich voelen of liefde tonen.

vrouw met gesloten ogen opgerold met slaperige kat op bed

Dus als je voelt dat je kat kwetsbaar en angstig is, behandel hem dan met een omhelzing die je een mensenkind zou geven. Geef ze een knuffel en houd ze dicht bij je hart.

4. Uw kat probeert u te claimen

Als je erover nadenkt, is je kat die je probeert te claimen nogal schattig. Het is bekend dat ze op alles liggen, van hun kattenspeelgoed, bedden en zelfs je kleding. Dit komt omdat katten heel erg territoriale wezens zijn.

Ze markeren hun territorium door hun geur te verspreiden of gewoon te zitten en het eigendom over een bepaalde plek op te eisen. Dus de volgende keer dat je kat zich op je stort, kun je aannemen dat ze het equivalent van “m” hebben gezegdine”.

tiener mooi meisje kus zwarte kat close-up portret

5. Ze zoeken veiligheid of troost

Zoals eerder vermeld, hebben katten een sterke verbinding met geuren en onze borsten ruiken zeker sterk naar ons. Bekende geuren zorgen ervoor dat je kat zich gerustgesteld voelt.

Dus ze vinden op stapels van je versleten kleding is niet ongewoon. In feite kun je merken dat je je favoriete trui ‘doneert’ aan je kat voor permanent gebruik.

Katten hebben ook natuurlijke aangeboren instincten om constant alert te zijn op roofdieren. Dit kan vaak verontrustend voor hen zijn als ze zich niet veilig voelen.

Dus wanneer je kat op je kruipt, is het in feite een compliment van de hoogste graad, omdat ze je als de veiligste plek van allemaal hebben beschouwd.

vrouw die op bed ligt met gemberkat opgerold onder haar arm

Hoe lang leven katten? Hoe een kat te laten eten? Hoe een kat te trainen om niet te bijten? Hoe vaak plassen katten? en Hoe een kat te aaien.

Is het erg als mijn kat op mijn borst wil liggen?

’s Ochtends je ogen als eerste openen en een kattengezicht of -kont zien, is voor sommigen misschien de droom, maar voor anderen is het minder ideaal. En laten we eerlijk zijn, een slapende katachtige die de hele nacht bovenop je ligt, zorgt misschien ook niet voor de meest rustgevende slaap. Maar is het een slechte zaak?

In wezen is het geen slechte zaak voor u of uw kat als deze op uw borst wil liggen. Het hebben van een kat op je borst kan echter voor veel mensen ongemakkelijk zijn, vooral als je kat besluit zich enige tijd te vestigen.

Gelukkig is er een compromis te sluiten, waardoor beide partijen aan het einde zeker gezellig, gelukkig en goed uitgerust zullen zijn. Dit compromis komt in de vorm van een goede kattenmand.

twee kittens in een kattenmand

Maine Coon Persoonlijkheidsprofiel, 13 dingen om te weten over de Skookum Cat, Siberische Kat Persoonlijkheidsprofiel, 13 dingen om te weten over de Dwelf Cat, Belangrijkste kenmerken van de Kinkalow-kat, 13 dingen die u moet weten over Minskin Cats, Alles wat u moet weten over de Toyger Cat, Tabby Cat Prsonaliteit Profiel, 13 Kenmerken van Bambino Cat, Alles over de Khao Manee Cat, 12 Kenmerken van de agdoll Kattenpersoonlijkheid, Alles over de Lykoi Cat, 13 dingen om te weten over de Raas Cat, 10 dingen om te weten over de Genetta Cat, Alles over de Sokoke Kat, 67 Beste Citaten over Kattenliefhebbers, wat u moet weten over de Britse korthaar Chinchilla, 13 kenmerken van de Napoleon-kat en Siamese Kat Persoonlijkheidsprofiel.

Je beste gok zou iets comfortabels, zachts en bij voorkeur met een verwarmingsfunctie zijn voor het maximale plezier van je kat. Gooi die oude trui erin die naar jou ruikt, en je hebt een winnende combo.

En als je het ’s nachts naast je bed legt, hebben ze het volgende beste ding na je borst. Op deze manier kun je diep en vrij ademhalen en wordt je arme kat niet verpletterd door een onbedoelde roll-over van je.

vrouw met kattenmasker en kat in bed

Laatste gedachten over waarom uw kat op u ligt

Het is geen geheim dat katten een hele reeks eigenzinnige gedragingen hebben (zoals het eten van je haar), maar we houden er des te meer van. Dus het korte antwoord als het gaat om je bontbaby’s die zich bovenop je nestelen, is dat je comfortabel, warm en vertrouwd bent. Het is misschien geen normaal menselijk gedrag om bovenop iemand te zitten van wie je houdt, maar onze katten zijn anders.

Ze zijn ook het versterken van je band door dit te doen en uit te drukken dat je hun dierbare mens bent.

Vrouw en schattige kat zittend op schommelstoel aan de voorkant van de

Het lijkt erop dat katten toch aanhankelijker zijn dan sommigen beweren dat ze zijn. En laten we niet vergeten dat deze katachtigen zeer intelligente wezens zijn.

Het is daarom geen wonder dat ze de kans grijpen voor een zachte, geruststellende, warmtegenererende menselijke vorm boven een gewone oude krabpaal.

Dus laten we krediet geven waar krediet verschuldigd is. En misschien omarm je deze borstmomenten als ouderwetse quality time met onze kleine bontbaby’s.

Slapende jongeman met donzige rode kat

Let: Dit waarom ligt mijn kat op mijn borst post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.

Bekijk mijn webverhaal

Zo van dit soort waarom ligt mijn kat op mijn borst Post? Waarom pin je het niet?