Waarom miauwen Siamese katten zoveel? () 8 Redenen

Van alle katten die menselijke metgezellen zijn geworden, hebben Siamese katten de reputatie buitengewoon spraakzaam en interactief te zijn. Ze willen altijd iets zeggen en van jongs af aan leren ze dat het vragen om voedsel en andere soorten aandacht de manier is waarop ze van je kunnen profiteren.

Maar er zijn verschillende redenen waarom vooral Siamezen zo vocaal zijn geworden. In feite zijn ze er beroemd om, en siamese persoonlijkheid heeft er veel mee te maken. Laten we een leuke en spannende duik nemen in waarom Siamese katten zoveel miauwen.

siamese kat close-up waarom miauwen siamese katten zoveel

Het grappige van Siamese katten

Het kan nuttig zijn om vooraf te vermelden dat Siamese katten diep werden vereerd in de Siamese (of Thaise) cultuur. Ze werden gedocumenteerd als verwende katten geliefd bij royalty’s en genoten van het goede leven in de hoge paleizen van de Thaise high society.

Op welke manier dit Siamezen meer vocaal maakte dan de meeste andere rassen is niet zo voor de hand liggend, maar wat we wel weten is dat Siamese katten echt van mensen lijken te houden en met hen overweg kunnen. Er wordt soms gezegd dat ze een persoonlijkheid hebben die meer lijkt op een hond.

Ze lijken een goede balans te vinden tussen afstandelijk en aanhankelijk zijn. Dus vertellen ze je graag over hun gevoelens. Sommige mensen zeggen zelfs dat ze zich gedragen als baby’s met hun constante aandachtzoekende vocalisaties. Over het algemeen wordt Siamees als socialer beschouwd dan de meeste andere katten als het gaat om mensen.

chocolade punt siamese kat

Waarom miauwen Siamese katten zoveel? 8 Redenen

1. Siamese katten lijken taal te gebruiken

Er zijn verschillende soorten Siamese katten, maar de meeste delen een talent voor miauwen en andere vocalisaties.

Sommige Siamese katteneigenaren en experts geloven dat Siamese katten een uniek vermogen ontwikkelen om specifieke boodschappen te vocaliseren en te communiceren. Ze kunnen naar verluidt onderscheid maken tussen kreten om voedsel of traktaties en kreten om aandacht.

Deze katten houden absoluut van menselijke interactie en kunnen ook depressief worden, wat leidt tot nog een andere zogenaamd andere vorm van communicatie. Ze kunnen misschien zelfs vocaliseren wanneer ze hun favoriete spel met een specifiek kattenspeeltje willen spelen door naar je terug te miauwen.

Om deze reden is het bezitten van een Siamese kat misschien niet naar ieders smaak. Ze vereisen veel aandacht en begrip om gelukkig te worden gehouden.

Blauwogige chocoladepunt Siamese kat die naar de camera staart.

2. Siamezen leren om bepaald gedrag vroeg te verwachten

Wanneer je een kitten krijgt, is het niet ongewoon om er allerlei aandacht en liefde aan op te dringen. Je zult veel tijd doorbrengen met koeren en spelen, die allemaal door het kitten zullen worden verwelkomd.

Naarmate uw kat ouder en onafhankelijker wordt, mag u verwachten dat hij zich mooi aanpast en minder tijd zal besteden aan al deze dingen. Dit kan een vergissing zijn. Je Siamees raakte gewend aan dit gedrag. Als je nu stopt, gaat het luidkeels klagen.

Het versterkt gewoon het gedrag wanneer je begint te reageren op de miauw op manieren die hen sussen. Je kunt het dus onbedoeld erger maken. Siamese katten hebben geleerd hoe mensen werken.

Chocolade punt Siamese kat met zijn tong naar buiten.

3. Siamezen houden er niet van om genegeerd te worden

Het is geen goed idee om een Siamees te verwerven en vervolgens zijn smeekbeden om je aandacht te negeren; Siamese katten zijn niet zoals de meeste andere katten die graag meebewegen of je gewoon negeren.

Deze katten zullen hun uiterste best doen om ervoor te zorgen dat je ze kunt horen en zien. Dit is deels de reden waarom sommige eigenaren ze vergelijken met baby’s. Het is alsof ze beginnen te huilen en te huilen als je ze probeert te negeren.

Het grotere probleem is dat deze katten depressief kunnen worden, zoals gezegd. Veranderingen in de leefomgeving leiden soms tot depressie. Bij Siamezen (en sommige andere rassen) kan depressie eenvoudigweg worden veroorzaakt door te weinig menselijke interactie. Het kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals gewichtsverlies en slechte verzorging.

Het belangrijkste probleem om hier te begrijpen is dat elke kat anders is en misschien om uw aandacht vraagt voor zijn eigen specifieke behoeften. Dit is niet per se een one-size-fits-all situatie.

Blauwogige Lila punt Siamese kat.

4. Siamezen houden er niet van om alleen te zijn

Langdurig alleen zijn kan depressie of ongewenst gedrag verergeren. Het kan ook de behoefte van uw kat versterken om met u te praten als u in de buurt bent. Dus ten eerste, als je niet thuis bent, is het sowieso geen goed idee om maar één huisdier te hebben.

Honden en katten, zoals mensen, zijn sociale dieren en ze zullen waarschijnlijk ongezonde angst ontwikkelen als ze lang alleen worden gelaten. Sommige katten en honden kunnen het goed doen met vrienden of metgezellen. Dus misschien wilt u overwegen om meer dan één Siamese kat te houden.

Er is geen garantie dat dit zal helpen, want nogmaals, elke kat is anders. Maar op zijn minst heeft de kat iemand om mee te communiceren als je er niet bent. Het is ook waarschijnlijker dat ze met een andere kat overweg kunnen als ze van jongs af aan worden geïntroduceerd of samen als kittens worden verworven.

Vergeet niet dat dit betekent dat je twee keer zoveel aandacht besteedt als je thuis bent. En verdubbel de hoeveelheid miauwen als ze besluiten om te chatten.

Blauwogige chocoladepunt Siamese kat die naar de camera slingert.

5. Verveling kan een factor zijn

Hand in hand met alleen zijn, kan je Siamese kat gewoon tegen je schreeuwen omdat hij zich verveelt. Gelukkig houden Siamese katten, misschien nog wel meer dan andere rassen, van speelgoed. In zekere zin hebben ze ze nodig.

Deze katten zijn behoorlijk intelligent en kunnen zich gemakkelijk vervelen wanneer ze niets te doen hebben. Zoek puzzelspeelgoed voor een beetje mentale stimulatie.

Als alternatief wilt u misschien ook investeren in wat speelgoed met veel activiteit en een goede krabpaal. Dit zal helpen om de kleine dynamo te vermoeien en hopelijk te leiden tot een meer rustgevende slaap.

Lynx wijst Siamees met zijn poten omhoog.

6. Je kat kan je geheimen vertellen

Nou, misschien vertellen ze je niet per se geheimen, maar de hoge intelligentie van deze kat kan betekenen dat hij je gewoon probeert te laten weten wat hij ziet. Soms voelen dieren de behoefte om je te laten weten wat er aan de hand is. Als je erachter kunt komen wat je kat wil, heb je een gelukkigere kat. Waarschijnlijk.

Aan de andere kant zouden ze de lanceringscodes kunnen onthullen.

lynx punt siamese in bladeren

7. Je kat kan zich slecht voelen

Het is niet ongebruikelijk dat katten en honden naar je kijken voor hulp als ze zich slecht voelen. Ervan uitgaande dat u uw best doet om uw kat een uitgebalanceerd, gezond dieet te geven en hij geen problemen heeft met vers water, hoeft u zich er meestal niet al te veel zorgen over te maken.

Maar van tijd tot tijd kan uw kat een verwonding ervaren of iets in de tuin eten dat het er niet mee eens is. Katten – en vooral Siamezen – kunnen ervoor kiezen om hun ongemak te tonen door constant te jammeren en miauwen. Als je kat in nood lijkt te zijn of nog meer miauwt dan normaal, probeer dan te bepalen of hij zich misschien niet op zijn best voelt.

Lila punt Siamese kat op lila handdoek.

8. Oudere katten kunnen last hebben van verminderde vermogens

Net als mensen kunnen huisdieren ouder worden op een manier die hun mentale vermogens vermindert. Bovendien kunnen ze ook lijden aan kwalen zoals artritis en andere pijnlijke aandoeningen waarvan we ons misschien niet bewust zijn. In al deze gevallen kunnen katten zich uiten door overmatig miauwen.

In het geval van een Siamese kat kan dit een gedrag overdrijven waar hij al gevoelig voor is.

Wedge Siamese kat.
wig siamese kat

Wat te overwegen wanneer Dealing Met een Praatgrage Siamees

Het kan nuttig zijn om deze punten te overwegen als je moeite hebt om met een Siamese kat om te gaan. Ze kunnen ook nuttig zijn als je overweegt er een te kopen, gewoon om een beetje beter voorbereid te zijn op wat je te wachten staat.

1. Siamese katten en interactie

Een Siamese kat in een typische thuisomgeving met een liefhebbende mens zal waarschijnlijk altijd in de buurt van die mens willen zijn. Dus “jouw stoel” is nu een gedeelde ruimte. Ze zijn ook erg actief, vooral in hun jongere jaren.

Je zult dus zeker tijd moeten vrijmaken om te spelen, en soms als je gewoon een serie op Netflix probeert te bingewatchen. Het wordt niet aanbevolen dat je een Siamese kat neemt als je het leuk vindt om zelf alleen gelaten te worden.

Oude stijl Siamese kat.
oude stijl siamese kat

2. Praat met je kat

Soms wil je kat gewoon weten dat je er bent. Gewoon met het praten zal het op zijn gemak stellen en het tevreden houden. Dus, zelfs terwijl je je klusjes doet, houd een gesprek gaande met je kat. Het zal je ook een beter gevoel geven, vooral omdat je deze therapeut niet hoeft te betalen.

Klassieke Siamese kat die omhoog kijkt.
klassieke siamese kat

4 tips voor het verlichten van overmatig miauwen

Dus een Siamese kat gaat waarschijnlijk miauwen. Maar er zijn misschien een paar dingen die je kunt doen als je overmatig miauwen op zijn minst een beetje wilt verminderen.

1. Maak tijd om te spelen

Twee speelsessies per dag of meer, die elk ongeveer 20 minuten duren, kunnen uw kat conditioneren om op bepaalde tijden spel te verwachten. Het zal je dus niet storen om buiten deze tijden te spelen, althans theoretisch. Probeer het zo te timen dat het voor het slapengaan is. Zorg ervoor dat je genoeg tijd overhoudt voor kitty om te kalmeren van alle opwinding voor het slapengaan.

chocolade wijst siamese kat.
chocolade wijst siamese kat.

2. Overweeg medicatie voor een ouder wordende kat

Als de leeftijdsfactor in het spel is, raadpleeg dan een dierenarts voor een grondig onderzoek. Er kan een kalmerend medicijn zijn dat een oudere kat met angst of pijn kan helpen.

Een ander vaak over het hoofd gezien idee is dat oudere katten hun gezichtsvermogen kunnen verliezen. Als het ’s nachts niet kan zien, zal het ’s nachts klagen wanneer het je probeert te vinden of door het huis probeert te bewegen. Een paar nachtlampjes, zelfs voor een kat, kunnen nuttig zijn.

witte siamese kat

3. Geef het de tijd

Als de stress of angst miauwen komt door een verandering in huis. Geef het een beetje tijd. Soms heeft zelfs een gesloten deur invloed op het vermogen van een kat om zijn territoriale instinct te verwerken. Het kan gewoon tijd nodig hebben om te wennen aan een nieuwe situatie in huis.

Siamese kat lopen

4. Maak de ruimtes schoon

Als uw kat regelmatig ruimtes heeft die hij gebruikt, zoals een bed of kattenbak, maak hem dan ’s nachts schoon voordat je zelf naar bed gaat. Siamezen hebben meer kans dan de meeste andere katten om te klagen over een onbetrouwbare kattenbak.

siamese kat die naar boven kijkt

Laatste gedachten over waarom Siamese katten zoveel miauwen

Vergeet niet dat de eerste overweging is of je überhaupt een Siamese kat bent. Deze katten hebben wel veel aandacht en zorg en geduld nodig. Je moet de noodzaak van de interactie van de kat met jou begrijpen en tolerant zijn voor de constante vocalisaties.

In het geval van de Siamees is het gedrag volkomen natuurlijk en lijkt het onredelijk om te verwachten dat het verandert. Nu weet je tenminste waarom je Siamees miauwt, en begrip gaat een lange weg om ermee om te gaan.

Dat gezegd hebbende, als je het soort persoon bent dat gewoon smelt wanneer je kat om je komt vragen, ben je in voor een prachtig leven als een Siamese ouder.

Siamese kat die in een mand zit.

Dit waarom siamese katten miauwen zoveel post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je doorklikt en een aankoop doet, ik hoogstwaarschijnlijk een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat je het wist.